Barion Pixel

A mai magyar NŐ egy kortárs festőművésznő szemével

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Folyton arról zeng a világ, hogy egyre férfiasabbá válnak a nők, egyre keményebb szerepet kell felvállalniuk ahhoz, hogy meg tudjanak felelni az elvárásoknak, hirtelen egyre több nő nézi a tükörben idegen, szigorú arcát. Eltűnőben a lágy mosolyok a szemből. A szelíd gesztusok, melyek csak ránk, Nőkre jellemzőek, egyeseknek már csak éjjel álmukban van módjuk gyakorolni.

A tekintély elérését már nem egy magassarkú cipővel tudják elérni, ahogy férfiak lesnek utánuk az utcán. Már a harc lesz jellemző rájuk munkában és otthonukban is.

Pedig vágyakozni mindannyian vágyakoznak arra, hogy kinyissák előttük az ajtót, és ne csak azért, mert éppen egy beosztottjuk férfiként jobb pozíciót remél így tőle. Szeretnék, ha a kabát felvételénél éreznie lehessen a kedves érintését, ahogy segítségével ezt a mindennapos rutint könnyebbé teszik számukra. Ideológiák? Elmúlt hagyományok? Konvencionális butaságok lennének ezek?

Nem hinném. Az egyensúly a társadalomban, a békés együttélés másként nem tartható meg, csak akkor, ha a Nőt Nőként engedik élni, és a Férfi Férfiként mozoghat a világban.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top