Barion Pixel

…a “megérdemlem!”-módszer

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

A hangulat annyira tökéletesen családias, szeretetteljes és igazán boldog volt, hogy a végén egy jópáran bár egyedül jöttek, de már nem magányosan mentek el tőlünk.

Hát akkor most beszélgessünk arról, hogyan is érdemeljük meg ezt a különleges életet, melyre vágyunk.

Huszonéves koromban, mikor albérletben éltem, a lakótársnőmmel kicsit elszontyolodva néztük, hogy milyen béna dolog már ez a Szenteste így magányosan. És akkor jött egy ötlet: rengeteg olyan barátunk és ismerősünk volt, akikről tudtuk, éppen szakítottak, egyedül vannak, hosszú ideje nem találnak párt maguknak, családjuk messze él. “Hívjuk fel őket! Rendezzünk egy karácsonyi ad hoc partit!”

A részleteket nem mesélem el bővebben, hisz el lehet képzelni, hogy ez a sok szeretetre, figyelemre, jószóra éhes ember milyen extázisban élte meg, hogy kitörhetett otthona csendjéből.

A hangulat annyira tökéletesen családias, szeretetteljes és igazán boldog volt, hogy a végén egy jópáran bár egyedül jöttek, de már nem magányosan mentek el tőlünk.

Eszünkbe sem jutott, mikor megfogalmazódott bennünk az ötlet, hogy balgaság lenne felhívni az embereket ezen az estén. Teljesen magától értetődő volt, hogy mi ezt simán megszervezzük és a jóhangulat is adott lesz hozzá.

Egyetlen dolog törhette volna meg ezt a varázslatot: ha arra gondolunk közben, hogy:

“biztos már telesírta a csajcszi a kétszáz zsepijét, nem lesz kedve kikelni az ágyból”

vagy esetleg:

“tuti bánatosra itta magát a krapek, hagyjuk őt, ciki lenne most két pohár közé beékelni magunkat”.

Nos, ezekkel és hasonló felvetésekkel értelme nem lett volna az egésznek.

De mi nemcsak hittük, TUDTUK, hogy tuti jó bulit rendezünk.

És miért volt ez a minden kétséget kizáróÖNBIZALOMbennünk?

Mert már megtapasztaltuk, volt már a múltunkban olyan életesemény, mely azt támasztotta alá, hogy sikeresek lehetünk elhatározásunk véghez vitelében.

MEGÉRDEMLÜNKegy szép estét! Ez volt egyedül bennünk. És mindez honnan volt ennyire biztos elménkben?Mit kellett tenni hozzá? Elővenni a telefonkönyvünket, lemenni a cudar időbe egy fülkéhez (ja, ja, a mobil még szóhasználatban sem volt akkor, nemhogy egy telefon előtagjaként használtuk volna). Kicsit fáztunk, kicsit pénzbe is került. Szóval egy icipici energia és pénzráfordítással egy hatalmas dolgot alkotnunk.

S lőn csoda! Sikeresen betartottuk az önmagunknak tettÍGÉRETÜNKET, bulit rendeztünk egy magányosnak látszódó este helyett.

És ezzel, hogy az ígéretek valósággá váltak, önbizalmunk már annyira helyén volt, hogy csak az járt az eszünkben:MEGÉRDEMLEM!!

Talán az egyik legegyszerűbb módszer erre, hogy ígéreteinket mindig betartsuk, ha szem előtt vannak céljaink. Ki egy cetlit ragaszt a hűtő ajtajára “vékony vagyok” felirattal, ki az iroda asztalára rakja a napi mantráját “minden nap legalább egy új kuncsaftot szerzek” szöveggel, de van, aki az éjjeliszekrényére helyezi ezt a kis szöveget: “szeretni és szeretve lenni jó!’.

Lassan megismer már engem, így tudja, hogy festményeim nem pusztán a szemnek adnak élményt. Megtapasztalhatta, hogy minden egyes szín és kontúr mögött egy-egy gondolat, érzelem, vágy rejtőzik el.

Hát nem csodás minden nap szembesülni ezzel a képi mantrával?!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top