Barion Pixel

A szerelmi kapcsolat, mint marketing stratégia

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

avagy párhuzamba állítható-e az anyagi jólét és két ember közti érzéki mámor?

Hétköznapok. Ez az a félve utált szó, mely a nagy lángolás után elérkezik az emberek életébe. Hosszú-hosszú éveken, akár egy életen át fennmaradhat a szerelem. De egy egész emberöltő mégsem szólhat a mindennapi randiról.

Kénytelenek vagyunk belevágni néha egy-egy házastársi beszélgetésbe, kérdéskörbe, hisz az élet nem tartható fenn pusztán a kéjes öleléstől.

“Mi legyen a vacsora?” “Befizetted a számlákat?” “Mikor intézzük a nagybevásárlást?” “Voltál az okmányirodában?” – nos, mi van abban az esetben, ha mindezekre a válasz: “Nem volt rá keret.”

Jó esetben a két ember összefog, elkezdenek hinni egymás és önmaguk képességeiben, és letéríthetetlenné válnak abban a hitben, hogyEGYÜTTmindent megoldanak. A szerelem ilyen esetben nem érhet véget.

De van a másik képlet, mikor is elindul a másik hibáztatása, a lúzer jelző ráaggatása. Egy ilyen ítélet viszont pont ahhoz hasonlatos, mint ahogy egy gyermeket nevel az ember.

Több kísérlet is szól arról, hogyha egy kisgyermeket képességei szerint nagyra tartanak és bíztatják a további akadályok leküzdésében, mert hitükkel támasztják alá, hogy képes rá, akkor abból a gyermekbőlSIKERES FELNŐTTlesz. Fordított esetben akármilyen jó képességek is lappanganak benne, a gátak, a vélemények mind elfojtják annak kinyilatkoztatását.

Egy párkapcsolati történet sem szól másról.

“Már megint nincs pénzünk, mikor szeded már össze magad végre?” “Tudtam előre, hogy sosem lesz nyugodt életem melletted, állandóan görcsölni kell majd a pénz miatt.” – ezekkel a támadásokkal ritkán alakul ki valakiben a bizonyítási vágy reakciója.

És ha hisznek benne?

Saját esetem röviden: valahogy mindig úgy éreztem, hogy amit teszek, festés, írás, tanítás, csak görcsösen jut el azokhoz az emberekhez, akikhez szólni szeretnék. Élvezettel fordultam mindig is a művészet felé, és nem vette el kedvem sosem a mélypontok elérkezése. De voltak mélypontok. És akkor hirtelen, már nem is várva. megjött a változás. Pontosítok: megjött Ő, aki elhozta nekem a VÁLTOZÁST 🙂 Ő, aki nemcsak tanít, oktat, figyel és gondozza lépéseimet, hanem úgy tudja mondani nekem, hogy “MEGCSINÁLOD”, hogy egész egyszerűen nem is tudom már azt a szót használni életemben, hogy: lehetetlen. Mert képes vagyok rá. Mert ő hisz bennem. Mert támaszom. És mert, ha néha csetlek botlok is, “úgy szeret, ahogy vagyok” (a’ la Bridget Jones), és tudja, hogy nem adom fel, nem hátrálok meg többet.

Így jöhetnek viharok, néha mosolyszünetek, egy pár pillanatra átfutó haragos gondolatok. De egy biztos, még ezekben a borongós másodpercekben is: HISZ BENNEM, ÉS EZÉRT ÉN MINDENRE KÉPES VAGYOK….ÉRTE…ÉS MAGAMÉRT!!

Persze itt fennáll az a folyamat is, hogy számomra elengedhetetlenül szükséges, hogy a férfit, akit szeretek, tisztelni tudjam. Azzal, hogy megmondja nekem, mit kell tennem, még kevés lenne ehhez. Viszont úgy, hogy látom is, nemcsak tanácsokkal illet, hanem maga is járja azt az utat, melyben érzi, ésTUDJA, hogy értékeit kamatoztathatja, így már a kör kezd formát ölteni, hisz nekem is lesz a másik felet (Őt) miért bíztatnom, dicsérnem, fáradt, időnként csalódott időszakaiban “életre keltenem”.

Lehetne természetesen egy olyan felállás is, ahol nőként a házimunkák, a gondoskodás, a meleg otthon biztosítása maradna rám. De ez már a 21. század. Mivel teret kaptunk mi is, hogy elinduljunk felfelé megmutatni mi NŐK is, hogy mi rejlik bennünk, így bár sokkal nagyobb teher esik ránk azzal, hogy mind eredendő szerepünknek megfeleljünk (feleség, anya, barátnő) és mind karrierünk építését is gondozzuk, de helyes sorrendet alkotva, és a helyünkön maradva megmaradhat az egyensúly a mikroközösségben.

Én nem hiszek abban a mentalitásban, mely szerint, ha felhívják figyelmünket hibáinkra, akkor törtetővé tudunk válni, és azon dolgozunk, hogy javítsunk képességeinken. Gyakorlatom szerint sokkal előrevetítőbb fejlődés tapasztalható, ha valakinek az erényeit még jobban kiemeljük, így önmaga kezd saját tanítójává,formálójává válni egy idő után.

Szóval visszatérve a marketing stratégia és szerelem kapcsolatára. Az emberek biztonságra vágynak, és mi nők erre még érzékenyebbek vagyunk. A férfit tudjuk szeretni lelke, habitusa, intelligenciája (értelmi, érzelmi), az élethez való hozzáállása miatt. De hazugság lenne azt állítani, hogy ennek a tűznek a lángját akkor is képesek lennénk megtartani szívünkben, ha hosszú ideje már csak ezt hallanánk tőle: “Nincs rá keret.”

És ez nem könyörtelen anyagiasság. Ez a HÉTKÖZNAP.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top