Barion Pixel

Aki okos, szép is lehet… avagy a cserebogár-szindróma

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Gyermekként meg voltam róla győződve, hogy ez valami motivációs szöveg a szülők, tanárok felől: aki okos, szép is lehet. Azt hittem, ezzel a “tanulj, gyerek, ez majd a külsődre is hat” buzdítás az értelmem kitükröződését hozza érett nőként arcomra.

Mint sok minden másban (lásd: ne egyél állva, mert akkor a lábad olyan lesz, mint a lovaké), rá kellett jönnöm, hogy nagy átrázás az egész.

Viszont a fenti szlogennek azért mégiscsak van létrehozható valóság alapja. És tetszik, nem tetszik, ez igazából nemcsak a természetes szépséget, hanem az apró csalások, észszerűen használt praktikákat is jelentik.

Talán hat éves lehettem, mikor egyszer egy kivizsgálásra kórházba kerültem. Hogy miért nem figyelték a kórlapomat, azt már nem tudom, de nagy veszekedést rendezett velem az egyik nővér, mikor az esti fürdésnél a lányokkal együtt mentem tisztálkodni, és nem a fiú csapathoz társultam.

Az évek aztán lassan megformálták mind belsőmet, kisugárzásomat, megtanultam külsőmmel bánni, így ma már nem kéne attólt tartanom, hogy egy női napozóból kikergetnek, mint egy illetéktelen kukkolót.

Akikkel személyes kapcsolatban vagyok, azok biztosan állíthatják, hiteles példája vagyok annak, hogy a cserebogár szindrómát simán felül lehet írni.

A kérdés pedig ennek hogyanjára, rém egyszerű is lehetne, ha minden nemiségünkből adódó gondolatunk, érzésünk, habitusunk egy pompás kontúrosságot adna képmásunkra. De ez nincs mindig így.

Ha már mi nők élhetünk a sminkelés adta korrigálással, és ezt mértékkel, okosan, és hozzánk illően tesszük, akkor miért ne tennénk boldoggá a férfiembereket, hogy látványunkkal még előnyösebb formánkat élvezhessék?

A határok betartásával ez nem feltétlen egyező így a hazugság fogalmával, a megtévesztéssel.

Ha úgy hangzik ez, mint egy védőbeszéd, ám nem tagadom: én is festem magam, és a piros rúzsom nélkül a szemetet sem vagyok hajlandó kivinni a kerti kukába. Hiúság lenne ez, vagy igényesség részemről? A magam módján a döntést mindkét oldalra leteszem. Egyrészről megtisztelek mindenkit, még a kerti rigókat is azzal, hogy időt fordítok külsőmre. Másrészről fontos nekem, hogy kedvesem, aki többet lát engem, mint én önmagam, – mivel azért nincs akkora nárcisszizmus bennem, hogy tükörrel a kezemben rohangáljak mindenhova -, örömét lelje mindig látványomban.

Aztán itt van még a magassarkú cipő viselése, mely igen sok képemen van jelen. Egy szép, bombasztikus, 170 magas nőnek semmi cselre nincs szüksége, hogy alakja vadító legyen. De mi van a 160 alattiakkal, vagy azokkal, akik egy kicsit teltebbek, így nyújtani kell testüket? És persze azokról se feledkezzünk meg, akik a lapos talpú cipő viselése közben úgy érzik, hogy pillanatokon belül hanyatt dőlnek, így járásuk semmiképpen sem hasonlatos a magabiztos nőjére.

Írhatnék még a kockás, vagy éppen a hosszában-keresztben csíkos ruha viseléséről, vagy a hajviselet helyes megválasztásáról.

De én nem egy trendmagazin hírnöke vagyok, pusztán a magabiztosság kisugárzása felől tudom megközelíteni a dolgokat, így tanácsot senki ne várjon tőlem.

De ha mégis szükséges lenne egy nálam már bevált módszer, hát íme: soha ne mondjuk azt, hogy el kell fogadni önmagunk, úgy vagyunk jók, ahogy megteremtettünk!

Mindig törekedjünk arra, hogy az adott képességekből a LEGJOBBAT hozzuk ki magunkból. Ha úgy érezzük, hogy a maximumot tártuk a világ elé a külsőnkkel (és hogy tényleg nehogy egy felszínes bigének tűnjek, a belső énünk csiszolása rendkívül fontos, hisz tanulás, fejlődés nélkül nem sokat ér egy külcsín, de erről majd máskor írok), akkor a világ érzékelni fogja úgyis az elégedett magabiztosságot.

Így lehet valaki rúzzsal megbolondított arcú, vagy teljesen smink mentes, hordhat tíz centis sarokkal lábbelit, vagy edzőcipőt akár. A lényeg, hogy amit láttatunk, hitelesen prezentálja a világ elé, hogy egy szép nőt lát. (És bár zárójelbe tenném, de mégis említésre méltónak: a szép nem egyelő a szabályosan szép fogalmával!!) Legyen életünkben alap, hogy mindent tegyünk meg az esztétikum, ápoltság, igényesség érdekében, így szinte szinonímaként jut eszébe rólunk az embereknek a TÖKÉLETES NŐ fogalma!

De nézzük meg egy pillanatra a férfiak oldaláról. Ők vajon mit értékelnek? Kedvükre van a kihívóan erőltetett nőiesség, vagy kellemesebb látványként hat rájuk a laposan eltűnő hölgy látványa? Ja, hogy ez két sarkított példa volt? Hát akkor máris megvan a megoldás: a középút, melynek használatán nem érződik a “hazugság”, a megmásított valóság látszata. Szemük azokon akad meg, akiknél nem veszik észre, hogy most éppen a vörös rúzs miatt akadt meg a tekintetük, mert természetességével szinte elvész ennek kiugró erőltetettsége egy arcon.

A lényeg talán csak ennyi: egy nő akkor igazán hódító, ha egy garbóban is tud totál szexis látványt nyújtani és vágyakat éleszteni a másik nemben, hisz a nem látott, csupán sejtetett testrészek jóval izgatóbbak tudnak lenni a hódítani vágyó férfi számára, mint egy feltárt, kincseket már nem bújtató kép.

Ha valaki úgy gondolja, hogy ezek a külsőre vonatkozó fontosságok csak a magamutogatást, a női test áruba bocsátását jelentik, akkor figyelmeztetném a szerelem kulcsszavára: kémia!!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top