Barion Pixel

“Több”milliószoros nap

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
blank

Mostanában vált trenddé egy újfajta gondolkodást irányító szemlélet, mely szerint az évnek Isten tudja hány napja a “többmilliószoros” nap.

Nagyanyáink még a fekete macska, és az éjjel ne hagyj kint mosott ruhát a kertben babonákat félték. Ma pedig?

Tegyél párban kacsát ide vagy oda, és lásd meg, pár hónap múlva te sem tartozol a szinglik közé. Vagy egy másik kedvencem, mikor is a tükörbe reggel mosolyogva kell nézni, hogy utána derűsebb legyen az egész nap.

Most pedig íme egy új hullám, mely szerint a gondolatrendőrség az év egy bizonyos napján megvalósítja minden félelmed, ha bármi is eszedbe jut.

Kicsit mintha Orwell rohangálna ilyenkor a kertek alatt, és tudatná velünk, hogy bánjunk csínján minden felröppenő szóval elménkben, hisz figyelve vagyunk.

De álljunk itt meg egy pillanatra: a gondolatnak valóban van teremtő ereje?

Előfordult már valakivel is, hogy eszméletlenül el akart érni egy célt, de azt vette észre, hogy egyre távolabb és távolabb kerül tőle? Majd mikor feladta, akkor hoppárézimi hirtelen előtte termett az álom, ami pedig már egy dühös és csalódott mozdulattal bekerült egy fiók mélyébe?

Nos, nem hinném, hogy egyedül vagyok ennek megélésével. Akarom, akarom, akarom,….majd nem akarom, nem akarom, és hoppá mégis megkapom. Vajon mi lehet ez?

Totál egyszerű a megfejtés: a félelmek (kudarc, sikertelenség, nemrátermettség érzése stb.) sokkal erősebb visszatartó erővel bírnak, mint maga a cselekvés. a bátor tetterő pozitív eredménye.

Ha megnézzük az igen módos emberek táborát, és beszélgetésbe keveredünk velük, sosem érezzük ki hangjukból a bizonytalanságot. Ez a bizonytalanság hiánya, ergo lefordítva, a magabiztosság ereje, nem feltétlen a cél elérésében van, hanem magában az emberben, aki elgondolta a győzelmet.

Most akkor ezek szerint elég egy gondolat, vagy éppen a nagyon akarás szelleme? Részben. De javarészt nem kell hozzá más, mint maga a HIT.

Önmagunkban.

Képességeinkben.

Kitartásunkban.

Elszántságunkban.

És magában a hitben, hogy győztesek vagyunk.

Ezt hogyan lehet kialakítani magunkban? Mert tudom, baromi könnyű azt mondani, higgyünk magunkban, lássuk meg a csodát világunkban. De a megvalósítás mégis várat magára. Pedig roppant egyszerű!

Kezdjük így: ígérjük meg magunknak, hogy a hónap végére már legalább húsz fekvőtámaszt egyhuzamban lenyomunk. Induljunk el kis lépésekben. Első héten minden nap öt. Másodikon minden nap tíz, és így tovább. Azoknak, akik évek óta nem érezték, hogy izom is fedné testüket, azoknak bizony ez erős erőpróbát jelent.

Viszont itt érkezik el a jutalom! Megvan az első hét sikere, ami nem is volt olyan nehéz. Öt fekvőtámasz, kb. fél perc, persze lehet, hogy valakinek ennek többszöröse, de most maradjunk a darabszámnál, és ne az időn lovagoljunk. Nos, ha az első heti célkitűzés megvan, akkor jöhet a következő, majd az azutáni.

És ez mit hoz eredményül?

A sikert.

Megígértük magunknak, hogy megcsináljuk, és meg is valósítottuk. Ennél nagyobb önbecsülést, hogy a saját terveinket véghezvittük, nem is igazán találni.

Na de persze ez csak az első lépés. Ha már legyűrtük testünk korlátait, akkor egyre bátrabban és bátrabban lépünk életünk más akadálya felé is.

Mert képesek vagyunk rá!!

Visszatérve a többmilliószoros napokra. Való igaz, hogy ezeken az ominózus napokon az ember azt veszi észre, amin máskülönben teljesen átsuhanna, hogy rengeteg visszatartó, önmagunkat gátló gondolat fut át fejünkön.

Ha másra nem is, de erre biztos jók ezek az időszakok. Az át és újragondolásra.

Kezdünk idővel rádöbbenni, hogy a sikertelenség nem a lehetőségek hiánya miatt van, hanem egyetlen visszatartó erő van jelen minden kudarcunk mögött. Ez pedig lazán nem más, mint saját gyáva kis ördögünk.

Ez a kis ördög imádja a langyos vizet, a poshadt hétköznapokat, a lefelé görbülő szájat, az állandóan nyavalygó panaszáradatot. Egy bolond ember pedig nem csinál mást, mint eteti örömteli egoját ennek a kis rosszcsontnak, aki élvezettel nézi, ahogy szedi el életünk bonbonjait.

Nos, nem csűrném csavarnám tovább a fonalat, hanem inkább most mindenki roppant gyorsan vetődjön le a földre (na jó, ha buszon olvassa éppen telefonján jegyzetem, akkor most eltekintek a nyilvános erőpróba elkezdésétől), viszont aki saját kis vackában élvezi már a pihenőjét, annak javaslom a további gyakorlatsort.

Fekvés a földre (nem csukott szemmel, semmi alvást imitáló póz!!).

Karok behajlítva a test mellett.

Most megengedett egy kis nyögés.

Kar kiegyenesítése, nyögések szaporázása, csípő fel, combok egyenesbe állítva.

Hoppá!!! Bizony, ez az! Megvan az első fekvőtámasz…és már csak négy van hátra a napi adagból! 🙂

És mi is a következő cél?

Az is menni fog 🙂

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top