Barion Pixel

Mindenki hülye?!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Szerinted melyik a valósabb oka annak, hogy az életvezetési guruk elaltatnak azzal, hogy Te mennyire csodálatos vagy?

Nos, íme két opció:

  • -tényleg úgy érzik, Te egy csodás ember vagy, és ezt nem győzik hangoztatni Neked, hogy végre elhidd

  • -minél csodálatosabbnak állítanak be, annál magasabb díjat kérhetnek a konzultációért.

Nyugi, ne parázz, nemcsak a második lehetséges. Mindenkiben van valami szépséges. Nincsen olyan ember, akiben ne lehetne találni legalább egy kellemes tulajdonságot – még akkor is, ha néha vért izzadunk, hogy megleljük.

Hiszek abban, hogy minél erőteljesebben kiemeljük a pozitívumot valakiben, és ezt hangoztatjuk neki, ahányszor csak nem válik már unalmas mantra szöveggé, annál jobban kezd el bízni magában az illető.

De ez csak egy része a fejlesztésnek. Egy icinke-picinke momentum arra, hogy az ember tükörbe nézve ne az üvöltöző lúzert lássa, hanem képes legyen szeretni önmagát.

Igen, utálom ezeket a „decsodásvagy” frázisokat, de van igazságalapja, és tényleg működik is. A baj ezzel viszont, hogy elcsépeltek lettek ebben a motivációra éhes világban az ilyen buzdító szövegek.

Mint maga a motiváció szó is.

A felkapott divatoldalak hatalmas olvasottságra tesznek szert, ha ezzel a szóval színezik a beköszöntőt. Így mást sem lehet elérni, mint pusztán annyit, hogyha minden nap Karácsony lenne, halál szürkévé válna maga az ünnep.

A motiváció szó hangoztatása szintén ebbe a körbe tartozik. Sajnos. Pedig tényleg szükség van rá. Kell a hétköznapokban úgy a magánéletben, mint a hivatásban, hogy az embernek célja legyen, és ehhez nem kevés erő, ösztönzés, bátorítás, életkedv szükséges.

De menjünk tovább

Azzal, hogy leoltanak – igen, „leoltanak”, de mindjárt megérted, miért –, Te milyen bűbájos vagy, ezzel máris maradsz a szinteden. Nem fejlődsz, nem akarsz jobb emberré válni. Megnyugszol abban, hogy te már eléggé életképes vagy, el tudsz jutni a győzelemig, a várva várt cél már csak a béna környezet el nem ismerése miatt lehetséges.

És persze ezt el is magyarázzák neked következő lépésként meg – amiért ez az egész bejegyzés íródik-, hogy mindenki hülye, aki nem látja meg benned az értéket, és nem törődik veled, elhagy, megaláz blablabla.

Nos, akkor jó reggelt! A helyzet az, hogy ha bedőlsz ezeknek a szépségesen nyálas idézeteknek, mű-inspirációknak, akkor maradsz magányos, leszakadt egójú, és sosem kapod meg azt az élettől, amire vágysz.

Nézzük csak a párkapcsolatot.

Hányszor lehet olvasni, hogy Te mekkora ász vagy, pusztán a kiválasztott személy, szíved vágya egy barom, aki nem veszi ezt észre benned.

Te fogod magad, telesírod a párnád, hogy tényleg, hisz te ilyen-olyan főnyeremény vagy, és szinte érthetetlen, hogy az a másik miért nem rohant már a „love at first sight” bizonyítékaként gyűrűt húzni az ujjadra.

Nos, tudod, miért maradtál még ki ebből a rózsaszín filmkockából?

Pusztán azért, mert azt hitted, tökéletes vagy.

Nem egy festmény eladás van már a hátam mögött, ráadásul a tudásomat boldogan adom át másoknak is. De!!! Még mindig tanulok, gyakorlok és fejlesztem magam.

Baromságnak tartom, hogy én már oly csodás vagyok, annyi tudás, ergo hatalom van a kezemben, hogy azzal már igazán kaphatnék egy Munkácsy díjat legalább.

Az tuti, hogy sokkal egyszerűbb lenne erre azt reagálni, hogy ezek a díjak megvásárolhatóak, hogy a politika mindenbe beleszól, hisz ez csupán ismeretség kérdése, nem kell feltétlen hozzá tehetséges alkotói készség.

Na, ez az, ami engem nem érdekel.

Én nemcsak azért tanulok, és finomítom kezeim, hogy bármiféle elismerés legyen a részem (ok, simán bírom az olyan elismerést, ahol egy festményem megvásárlásával jutalmaznak…).

Valamilyen fura okból kifolyólag én úgy lettem összerakva, hogy perverz örömmel tölt el, ha képezhetem magam, és a megszerzett ismeretet kipróbálhatom, ráadásként még hasznosíthatom is.

Ez lehet akár festészeti, akár marketing, bármi.

Sokkal többnek, értékesebbnek érzem ettől magam.

És nem attól, hogy nézegetik az online felületen a képeim, a kiállításokon csoda, és tényleg gyönyörűséges bejegyzéseket írnak alkotásaimról, könyvemről.

Természetesen ez is doppingol, motivál (na, csak leírtam ezt a szót).

Viszont, amit szüleink, tanáraink mondtak anno, mi pedig fékevesztett utálattal hallgattuk, arra felnőttként rá kellett ébrednem, hogy létező eleme a jellemnek: a tudás hatalom!

Ezzel élhetsz, eladhatod, alkothatsz vele, fejlődhetsz általa.

Nos, ha még egyszer elhiteted magaddal, hogy nem kell acélozni, formálni személyiséged, hisz te már tökéletes vagy, de a pasik/csajok, akikre szemet vetettél, ők a barmok, hogy nem látják benned a lottó ötöst, akkor pihenj már le egy kicsit.

Nézd meg, ők mit tettek azért, hogy olyan személlyé váljanak, amibe te belehabarodtál. Ha látsz emögött melót, képzést, elszenvedett, tanulással, edzéssel, gyakorlással töltött időt, akkor – hogy így a végére már valami kedveset is mondjak rólad-, nézz a tükörbe, lásd meg magadban azt a harcost (!!), aki képes tenni azért, hogy elnyerje álom életét/párját/hivatását, és menj neki keményen a feladatnak!

Legyen szépségesen aktív napod! Mosolyog

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top