lamibakos.com
Kiemelt A tanácsadók rémálma

A tanácsadók rémálma

Kértél már tanácsot szegény embertől, hogyan kell meggazdagodni? 

Tanácsot adni bárki tud. Menj a szomszédos piacon árusító nénikéhez, és kérdezd meg tőle, mit tenne a te helyedben a problémádra? Mondjuk magad alatt vagy, mert nem ismernek el a munkahelyeden kellőképpen, vagy éppen hülyébe vesznek, és rohadtul kihasználnak. Megérdeklődheted azt is, hogyan varázsolj újra szerelmet kapcsolatodba, hogy a langyos vizet végre megint felforrósítsd. De biztos vagyok abban, hogyha a vállalkozásod döcög, nem bízol képességeidben, hajtasz, mint barom, de nem jutsz előre, arra is lesz a kofának okos ötlete, hogyan változtass ezen.

Kívülről látva az életed minden kotnyeles bele tud barbárkodni az utadba.

Elsőként viszont azt nézd meg inkább, hogy aki kemény útmutatásokkal áll elő, azoknak milyen a saját életterük? Tényleg élik azt a fajta minőséget, amire te is vágysz? 

Ahogy megkaptad a frenetikus tanácsaikat, ők - ahogy mondani szokás, mivel most jobb nem jut eszembe - mossák kezeiket. Rád terhelik a sikertelenséget, ha nem úgy cselekedsz, ahogy javasolták. A hibás, a béna, a lúzer te leszel. Ők megmondták, jót akartak neked, te pedig nem hittél nekik, vagy éppen piszok bátortalan voltál a tippjeik szerint alakítani az addigi megszokásaidon, életviteleden.

Ez most egy rövid poszt, és igazából csak arról szeretnék benne szólni - minden aktualitás nélkül -, hogyha bajban vagy, nincs előre-képed, kérdezd meg magad legelsőként, mit javasolnál a jobb életért?

Utoljára frissítve: csütörtök, 17 november 2016 16:03

You have no rights to post comments