Lami Bakos Gyorgyi Merj Művész lenni!

Merj művész lenni!
 ... bevezetés az alkotói életbe

Gyakorlati tanácsok művészeknek, alkotóknak,
kézműveseknek, hogy a hobbijukból hivatás legyen.

Van egy kreatív hobbid?

Festesz, rajzolsz, ékszereket vagy dísztárgyakat készítesz úgy, ahogy kevesen mások?

Jobban éreznéd magad, ha a kedvenc hobbidból tudnál megélni?

Akkor ez a könyv neked szól!

Merj művész lenni!

... bevezetés az alkotói életbe

Gyakorlati tanácsok művészeknek, alkotóknak, hogy a hobbijukból hivatás legyen.Több tíz éves tapasztalatom alapján állítottam össze Neked ezt a könyvet. Ez nem pusztán egy marketinges könyv. A sorok között rengeteg bátorítást kapsz, inspirációt, hogyan menj előre, valósítsd meg az álmod, hogy kreatív tevékenységgel szerezd meg bevételed.

A könyv két éven át érlelődött. Nem azért tartott ilyen sokáig, mert nem tudtam, miről írjak. Egész egyszerűen a nyelvezete olyan volt, mint bármelyik száraz marketinges anyagnak.

Én viszont beszélgetni akartam Veled. Ehhez viszont önmagamat kellett adnom. Azt a néha szarkasztikus, időnként beolvasós, lazán mondatokat kilökős csajszit.

Szóval pont azt kellett átadnom, amit Neked is megmutatok:
légy önmagad, merj művész lenni, mutasd meg merészen az igazi éned.

Lami Bakos Györgyi Lami Bakos Györgyi

Festészetből, írásból és tanításból élek, melyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz

Ehhez az életformához adok Neked ötleteket, hogyan tudsz elindulni ezen az úton.

Festészetből, írásból és tanításból élek, melyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Ehhez az életformához adok Neked ötleteket, hogyan tudsz elindulni ezen az úton.

Nagyon sok kérdést kaptam az elmúlt évek során, hogyan lehet megélni a festészetből, kézművességből, honnan érkeznek hozzám a tanítványok?

Úgy döntöttem, hogy ahelyett, hogy állandóan elmondom egyesével mindenkinek, mit tegyen, inkább leírom és átadom egy könyv formájában összegyűjtve az összes általam fontosnak ítélt dolgot, melyek megadják számodra a biztos megélhetést a művészeti pályán.

A témák között szerepel egészen a márkanév kitalálástól kezdve odáig, hogy milyen eszközökkel érdemes dolgozni, hol és milyen formában mutatkozzál be és még számos kitapasztalt ötlet leírása.

Volt egy sorsfordító pillanat az életemben. Álltam a konyha közepén, halál csórón, festményeim álltak a szobámban, én pedig annyira kiborultam, hogy egy fél napot végigbőgtem, hogy mekkora lúzer is vagyok, hogy ha éhen nem is halok, de rászorulok a családomra közel negyven évesen.

Amikor a sok rinyálástól kitisztult az agyam, és már a konyha köve igen hideg volt az önsanyargatáshoz, fogtam magam, előkaptam egy papírt, és felírtam azoknak a nevét, akikről tudtam, hogy érdeklődtek egy-egy festményem iránt, de a vásárlás nem történt meg.

Amikor ezek a nevek megvoltak, akkor szépen sorjában elkezdtem felkeresni őket. Nem mondom, hogy könnyű volt. Eleinte úgy éreztem, hogy tukmálok, vásári kofa lett belőlem, és ez a marketinges hozzáállás egyáltalán nem az én művészi lelkemhez illő.

Mi lett az eredménye? Öt festményt adtam el egy hét alatt. Szerinted?!

Ebből a sikerélményből adódóan rájöttem, hogy kevés az, hogy alkotok, el is kell adni a munkáim.

A tanítványaimat sorban vették fel művészeti iskolákba, így ez is nagy löketet adott ahhoz, hogy ezt is jól csinálom.

Bár a magazin, amit vezetek, még csak közel fél éves, de már ez is hoz annyi bevételt, hogy lássam a jövőt és tervezni tudjam vele.

Ebben a könyvben ahhoz segítelek hozzá, hogy te is ne csak alkoss, hanem élvezettel menjél bele a sok művész számára unalmas, fárasztó, sok görcsös éjjelt okozó marketingbe (ami hidd el, van olyan kreatív, mint maga az alkotás):

 • hogyan teheted alkotásaidat izgalmassá,

 • hogyan szerezz vásárlókat,

 • miként kommunikálj az emberekkel

 • hogyan maradj meg a köztudatban

 • egy fejezet erejéig pedig még arra is kitérek, hogyan lehet velünk, művészekkel, alkotókkal együtt élni :)

A könyvben rengeteg saját sztorit osztok meg, melyekből majd láthatod, mennyi lehetőség is rejlik benned, amiről eddig nem tudtál, hisz ezeket a történeteket te is tapasztaltad, csak nem éltél még a kibontakozás lehetőségével.

Miről írok a könyvben?

 • Bátorságot adok ahhoz, hogy kimerd mondani, alkotásból, művészetből élsz

 • Szólok a felelősségvállalásról, a művészekről, mint gurukról, az alkotások lélektani hatásáról

 • Hol, mikor, mit érdemes tanulni a fejlődésért

 • Hogyan lesz egy műből igazán alkotás

 • Márkanév, mottó fontosságáról, és ezt hogyan alakítsd ki

 • Én-idő szerepéről, hogy túllépj a kínai áruk színvonalán

 • ...és még rengeteg másról szóló fejezettel is hozzásegítelek, hogy elindulj, vagy újraindulj ezen a szépséges, szenvedéllyel, és kreativitással teli úton.

Akik már olvasták a könyvet:

Györgyi könyve erőt és inspirációt ad ahhoz, hogy felvállald a benned élő tücsköt. Ott van ő, csendben lapul és várja, hogy felébreszd. Ne feledkezz meg róla! Ne hanyagold el! Ha felébreszted, ha táplálod, együtt jobbá tehetitek a világot. A hogyant pedig ebből a könyvből tudhatod meg.

Vida Ágnes - Gazdagmami, pszichológus, online marketing szakértő

Mitől válunk művésszé és mitől válik egy műalkotás művé, egyáltalán mi az a belső kényszer ami miatt folyamatosan alkotni kell? Örök kérdések, amire Lami megpróbál válaszokat keresni. Nem egyszerű, de érdemes elindulni vele a közös gondolkodás útján!

Cene Gál István, festőművész

Mit mondanak a könyvről és rólam mások?

Emberek, akiknek segítettem tanácsaimmal, olykor „rugdosásommal”, illetve hozzám járnak festészetet, rajzot tanulni, vagy éppen megjelent róluk írásom a magazinban.

A könyv letölthető változatát vásároltam meg. Két nap alatt elolvastam és nagyon jó gondolatébresztő Lami lelkesedése és stílusa. Ez az a típusú könyv amit ha kicsit is elbizonytalanodsz magadban akkor újra és újra elő lehet venni erőt meríteni belőle, és mivel online verzióban van így mindig velem lehet. :-)

Sándor-Molnár Helga

Lami art könyv sec/perc a nyolcadik oldalon vagyok,s igen végre azt olvasom valakitől amit megtapasztaltam már s a színtiszta real valóságot, s nem egyfajta marketingfogást. Remélem rengeteg művész kezébe kerül.

Horváth István

Selyemfestőként, alkotó-fejlesztő meseterapeutaként és művészetterapeutaként szeretettel ajánlom mindenkinek a könyvet.

Karácsony után, a két ünnep között vettem meg magamnak, és azóta kétszer olvastam el. Szókimondó és őszinte stílusa, a sok-sok egymás után pergő személyes történet és hasznos információ először úgy rám ömlött... fel is idegesített... (nyilván érzékeny pontjaimat érintette) ... összekuszált .... tükröt tartott ... beolvasott .... ezért felbosszantott .... :) De ugyanakkor úgy éreztem, hogy sok-sok értékes információ van benne, és a legtöbb gondolatával egyet kell értenem.

Így aztán muszáj volt újra átlapozni és kijegyzetelni a hozzám szóló sorokat, a felbukkanó gondolataimat, inspirációimat, ötleteimet, fontos mondatokat... Másodszor már békésen, nyugodtan, elfogadva és befogadva azt a szeretetet, őszinteséget, tapasztalatot, szakértelmet és segítőkészséget, amivel Lami megírta.

Mindenkinek ajánlom, aki kézművesként vagy művészként űz bármilyen alkotó tevékenységet. Annak is, aki hobbiból, kikapcsolódásként alkot, és annak is, aki vállalkozást építene belőle.

Sőt, annak is, aki már vállalkozik benne, mint jómagam. Én úgy jártam, hogy bár már több marketinges tanfolyamot elvégeztem, kézműveseknek szólót is, (amik természetesen szintén nagyon hasznosak voltak) mégis, szinte mindent eltoltam a marketingben, amit csak lehetett, valahogy nem sikerült átfordítanom a saját tevékenységemre az ott hallottakat.... :)

Voltak gondolatok, amik itt a könyvben visszaköszöntek ezekből a tanfolyamokból, de nyilván, vannak a vállalkozásban és a marketingben olyan alaptörvények, amiket nem lehet megkerülni.

Lami könyve azért tetszik nagyon, mert egyedi, rendkívül őszinte stílusával, speciális tudásával és szókimondásával, sajátos megközelítésével helyretett bennem olyan dolgokat, amik a többi tanfolyamon úgy érzem, hogy kicsit félrecsúsztak bennem (ami nyilván az én hibám). Így most azt hiszem, sokkal teljesebb a kép ahhoz, hogy Merjek művész lenni, és nem adjam fel.

Köszönet érte.

Zárásképpen csak ismételni tudom önmagam: mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el a könyvet!

Várnay Krisztina

Eszti: Mert jó! Szeretek festeni!

Anyuka: A rajztanáraival sosem volt „szerencséje”. Nem szerette a rajz órákat, pedig nagyon tehetséges. Györgyivel élvezi az órákat, felkészítette a felvételire, sokat tett érte.

(Eszti és anyukája, Anna)

Tetszik, a stílusod. Tetszik, hogy nem finomkodsz. Tetszik, hogy kimondod azt, amit, és ahogy gondolkodsz. Tetszenek azok a „házi feladatok”, amiket adsz, mert nem hagynak belesüppedni egyfajta stílusba, és nem hagyják, hogy a háztartási alkalmazott-családanya énem felülemelkedjen az alkotó énemen.

(Kerekesné Pap Éva - KreatEva Lak-Ász)

Mióta Györgyi csoportjának a tagja vagyok, én szárnyakat kaptam, azóta már képeket adtam el, és van rendelésem is, ebben Györgyi is benne van,hisz az önbizalmam is nőtt.

(Lovas Magda Art)

Hittél bennem, támogattad, hogy higgyek magamban, segítettél, hogy tegyem vonzóbbá az alkotásaimat azoknak, akik szeretik a kézzel kötött, egyedi holmikat.

(Szabó Anna - Anna Handmade)

Mit kaptam Tőled? Támogatást, önbizalmat, hogy van értelme tovább csinálni.

Plusz egy lökést, hogy ne hagyjam abba. Továbbra is szívből, szeretetből tudom készíteni a munkáimat. Akkor is ha sokszor nehéz.....

(Tóthné Ildikó - Alita kreatív műhely)

Inspiráló szavai, gondolatai arra sarkalltak, hogy kezdőként is van bennem annyi, hogy ezt csiszolni érdemes. Azóta is minden nap ecsetet ragadok.

(Horváth Edina)

Lami által összehozott és összefogott közösség létezéséből, annak tagjaként, mindig erőt tudok meríteni az alkotáshoz a mindennapokra is. Ismeretségünk előtt is tudtam, ha egy ajtó bezárul, annak oka van és kinyílik egy másik ajtó. Most már nem csak tudom, hanem tudatosan keresem is őket. A legizgalmasabb az egészben azonban az, hogy Lami által olyan ajtók létezéséről szerzek tudomást, amikről még sosem hallottam és bátran indulok feléjük.

(Pollák Zsuzsa - Hévipart)

Lami a magyar művész-irodalom hiánypótló gyöngyszeme. Írásra született, és ezt művészi tehetségével ötvözve fordítja mindannyiunk hasznára.

(Bogdányi Zsolt - TimberWonder)

Györgyi engem személy szerint a nagyszerű humorával, a fáradhatatlan munkabírásával, a hirtelen ötleteivel, a pozitív ösztönzéseivel mindig haladásra inspirál. Remek csapatösszetartó képességével igazi alkotóközösséggé formálta a csoportunkat. Örülök, hogy együtt dolgozhatok vele!

(Sz. Nagy Tímea Art – textile-art)

Egy mondat? Amiben minden benne van? Talán ez ami mindent elmond! Álomból valóság! Végre elhittem, képes vagyok megvalósítani az álmaim. Ehhez Lami kellett, a magazin, a szárnyaló angyali társaim. Pluszban pedig általa kaptam egy igaz barátot :)

(Fekécs Heni - Filcvarázs)

Nekem a Lami Art Magazin oldalán megjelent cikk adta a lökést, hogy igenis menjek előre és mindent beletéve folytassam az utam, amit a magaménak érzek és vállaljam fel önmagam, teljes mértékben.

(Kökény Patrícia – PatriciaK Design)

Őszinte, hiteles, nem nyalogatja a saját sebeit, és a másokét sem, hanem élettapasztalataiból merített bölcsességeivel taszigál előre.

Hogy mit kaptam Tőle? Először is rendelt tőlem, s mikor megtudtam, ki ő, ez nagy lökést adott nekem, visszajelzés volt arról, hogy nem csinálok gagyit! Mindig biztat, új kihívásokkal lökdös előre.

(Nyíri Ilona - Otthonmelengető)

Kis műhelyem lassan egy éve működik, Lami csoportjára, illetve a magazinra és ezáltal nemrég bukkantam. Mit kaptam? Bátorságot, hogy új technikákat próbáljak ki, hogy merjek igazán alkotni, ne görcsösen, hanem úgy, ahogy az ösztöneim diktálják! És mindez hatalmas fejlődéshez vezetett!!!!

(Varga Orsi - BorsóBarkács)

Amivel Györgyi inspirált engem az a folyamatos kihívások. Egyben szuper ütős csapattá kovácsolta a csoportot, ahol szeretek lenni. Imádom Lamit, mert valóban komoly alkotókat, kézműveseket hozott össze.

(Szász Tamás – Strong Paramedic Paracord)

Nekem fontosak a kihívások, Lami nem enged ellustulni. Jó azon agyalni, mit lehet még készíteni.

Jó látni, másnál is van mélypont, ahonnét ki kell jönni. Igen is van igény a kézműves termékekre, ezt egyre jobban látom. Lépni kell minél hamarabb. Fontos az idény kereslet, amire időben készülni kell, ez most már tudatos lett.

Régen azt hittem rosszul vagyok összerakva, hogy fontos számomra az alkotás, barkácsolás. Kell a megerősítés időnként, és ezt Lamitól mindig megkapom. Igen is lépni kell és megmutatni az alkotásokat másnak is, nem csak a 4 fal között rejtegetni.

(Steidlné Csapó Mária – Mary ékszer)

Mi fog történni veled, ha végigolvastad a könyvet?

A könyv úgy van összerakva, hogy ...

... el tudd olvasni egy lélegzetvételre is, de akár szakaszonként is belemerülhess, és rohanj megvalósítani, elindítani egy-egy ötletedet.

Esélyed sem lesz a névtelenségben maradni, ha tanácsaimat megfogadva felépíted művészeti, alkotói pályád.

Nemcsak magát az alkotást fogod élvezni, hanem örömmel nyomulsz bele a művészetet körülvevő többi munkába is.

Vagyis: boldog ember leszel :)

Én már csak tudom, én az vagyok :)

 

Ezen az áron ma éjfélig!

A nyomdai kiadásból már csak néhány darab van!

Utolsó darabok.

Merj művész lenni! könyv - nyomdai változat

4 900 Ft helyett

amíg a készlet tart
4 100 Ft + szállítási díj

 

A szállítási díj 1 190.- Ft, így 1 darab házhoz szállítva összesen: 5 290.- Ft

Könyvesboltokban MÁR nem kapható.
Elfogyott.
Ezek tényleg az utolsó darabok!

Merj művész lenni könyv - Lami

 

5 db-tól viszont már Én állom a szállítási díjat
Több mint 100 oldal hasznos tudás
Kemény borító
Igényes, szép kiadás
Jól fog mutatni a polcodon
Ajándékozni mindig öröm, és egy szép és jó könyv, az egyik legjobb ajándék!
Bankkártyával is tudsz fizetni a Barion rendszerén keresztül
A könyvet a fizetés beérkezése után egy munkanapon belül átadjuk a futárnak
Megrendelem a könyv nyomdai változatát!

Merj művész lenni! könyv - nyomdai változat + egy letölthető példány + Merj művész lenni! letölthető munkafüzet

9 900 Ft + szállítási díj helyett,

Most csak 6 900.- Ft + szállítási díj!

 

A szállítási díj 1 190.- Ft, így 1 csomag házhoz szállítva összesen: 8 090.- Ft

A papírkönyv könyvesboltokban MÁR nem kapható, elfogyott.
Ezek tényleg az utolsó darabok!

Ez a csomag, csak addig megvásárolható, amíg a készlet tart.

Merj művész lenni könyv, nyomdai és letölthető változat munkafüzettel - Lami

 

A legjobb ár - érték arány!
Több mint 100 oldal hasznos tudás
Az egyik kemény borítós!
Mindkettő igényes, szép kiadás
Jól fog mutatni a polcodon
Ajándékozni mindig öröm, és egy szép és jó könyv, az egyik legjobb ajándék!
Bankkártyával is tudsz fizetni a Barion rendszerén keresztül
A letölthető példányt szinte azonnal megkapod, a nyomdai példányt a fizetés beérkezése után egy munkanapon belül átadjuk a futárnak
A munkafüzetet is azonnal megkapod, ahol a könyv minden egyes fejezetéhez feladatokat és további instrukciókat találsztalálsz
Megrendelem a könyvet, nyomdai és letölthető változatban, munkafüzettel együtt!

Merj művész lenni! könyv - letölthető pdf változat + Egy letölthető Merj művész lenni! munkafüzet

5 900 Ft helyett,

csak 4 900.- Ft - és NINCS szállítási díj

amint megvetted, azonnal letöltheted és máris használhatod mindkettőt!

A letölthető változat árait addig tudjuk tartani, amíg a nyomdai változatból van raktáron. Utána megemeljük.

Szóval, ha szeretnél letölthető változatot, rendeld meg minél hamarabb.

Merj művész lenni könyv, letölthető változat munkafüzettel - Lami

 

Több mint 100 oldal hasznos tudás
Bankkártyával is tudsz fizetni a Barion rendszerén keresztül
Szinte azonnal megkapod
Igényes, szép kiadás
Bárhol olvashatod
A munkafüzetet is azonnal megkapod, ahol a könyv minden egyes fejezetéhez feladatokat és további instrukciókat találsztalálsz
Megrendelem a könyv letölthető változatát munkafüzettel együtt!