Lami Bakos Gyorgyi Merj Művész lenni!

Merj művész lenni!
 ... bevezetés az alkotói életbe

Gyakorlati tanácsok művészeknek, alkotóknak, hogy a hobbijukból hivatás legyen.

Van egy kreatív hobbid?

Festesz, rajzolsz, ékszereket vagy dísztárgyakat készítesz úgy, ahogy kevesen mások?

Jobban éreznéd magad, ha a kedvenc hobbidból tudnál megélni?

Akkor ez az oldal neked szól!

Merj művész lenni!

... bevezetés az alkotói életbe

Gyakorlati tanácsok művészeknek, alkotóknak, hogy a hobbijukból hivatás legyen.Több tíz éves tapasztalatom alapján állítottam össze Neked ezt a könyvet. Ez nem pusztán egy marketinges könyv. A sorok között rengeteg bátorítást kapsz, inspirációt, hogyan menj előre, valósítsd meg az álmod, hogy kreatív tevékenységgel szerezd meg bevételed.

A könyv két éven át érlelődött. Nem azért tartott ilyen sokáig, mert nem tudtam, miről írjak. Egész egyszerűen a nyelvezete olyan volt, mint bármelyik száraz marketinges anyagnak.

Én viszont beszélgetni akartam Veled. Ehhez viszont önmagamat kellett adnom. Azt a néha szarkasztikus, időnként beolvasós, lazán mondatokat kilökős csajszit.

Szóval pont azt kellett átadnom, amit Neked is megmutatok:
légy önmagad, merj művész lenni, mutasd meg merészen az igazi éned.

Lami Bakos Györgyi Lami Bakos Györgyi

Festészetből, írásból és tanításból élek, melyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz

Ehhez az életformához adok Neked ötleteket, hogyan tudsz elindulni ezen az úton.

Festészetből, írásból és tanításból élek, melyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Ehhez az életformához adok Neked ötleteket, hogyan tudsz elindulni ezen az úton.

Nagyon sok kérdést kaptam az elmúlt évek során, hogyan lehet megélni a festészetből, kézművességből, honnan érkeznek hozzám a tanítványok?

Úgy döntöttem, hogy ahelyett, hogy állandóan elmondom egyesével mindenkinek, mit tegyen, inkább leírom és átadom egy könyv formájában összegyűjtve az összes általam fontosnak ítélt dolgot, melyek megadják számodra a biztos megélhetést a művészeti pályán.

A témák között szerepel egészen a márkanév kitalálástól kezdve odáig, hogy milyen eszközökkel érdemes dolgozni, hol és milyen formában mutatkozzál be és még számos kitapasztalt ötlet leírása.

Volt egy sorsfordító pillanat az életemben. Álltam a konyha közepén, halál csórón, festményeim álltak a szobámban, én pedig annyira kiborultam, hogy egy fél napot végigbőgtem, hogy mekkora lúzer is vagyok, hogy ha éhen nem is halok, de rászorulok a családomra közel negyven évesen.

Amikor a sok rinyálástól kitisztult az agyam, és már a konyha köve igen hideg volt az önsanyargatáshoz, fogtam magam, előkaptam egy papírt, és felírtam azoknak a nevét, akikről tudtam, hogy érdeklődtek egy-egy festményem iránt, de a vásárlás nem történt meg.

Amikor ezek a nevek megvoltak, akkor szépen sorjában elkezdtem felkeresni őket. Nem mondom, hogy könnyű volt. Eleinte úgy éreztem, hogy tukmálok, vásári kofa lett belőlem, és ez a marketinges hozzáállás egyáltalán nem az én művészi lelkemhez illő.

Mi lett az eredménye? Öt festményt adtam el egy hét alatt. Szerinted?!

Ebből a sikerélményből adódóan rájöttem, hogy kevés az, hogy alkotok, el is kell adni a munkáim.

A tanítványaimat sorban vették fel művészeti iskolákba, így ez is nagy löketet adott ahhoz, hogy ezt is jól csinálom.

Bár a magazin, amit vezetek, még csak közel fél éves, de már ez is hoz annyi bevételt, hogy lássam a jövőt és tervezni tudjam vele.

Ebben a könyvben ahhoz segítelek hozzá, hogy te is ne csak alkoss, hanem élvezettel menjél bele a sok művész számára unalmas, fárasztó, sok görcsös éjjelt okozó marketingbe (ami hidd el, van olyan kreatív, mint maga az alkotás):

 • hogyan teheted alkotásaidat izgalmassá,

 • hogyan szerezz vásárlókat,

 • miként kommunikálj az emberekkel

 • hogyan maradj meg a köztudatban

 • egy fejezet erejéig pedig még arra is kitérek, hogyan lehet velünk, művészekkel, alkotókkal együtt élni :)

A könyvben rengeteg saját sztorit osztok meg, melyekből majd láthatod, mennyi lehetőség is rejlik benned, amiről eddig nem tudtál, hisz ezeket a történeteket te is tapasztaltad, csak nem éltél még a kibontakozás lehetőségével.

Miről írok a könyvben?

 • Bátorságot adok ahhoz, hogy kimerd mondani, alkotásból, művészetből élsz

 • Szólok a felelősségvállalásról, a művészekről, mint gurukról, az alkotások lélektani hatásáról

 • Hol, mikor, mit érdemes tanulni a fejlődésért

 • Hogyan lesz egy műből igazán alkotás

 • Márkanév, mottó fontosságáról, és ezt hogyan alakítsd ki

 • Én-idő szerepéről, hogy túllépj a kínai áruk színvonalán

 • ...és még rengeteg másról szóló fejezettel is hozzásegítelek, hogy elindulj, vagy újraindulj ezen a szépséges, szenvedéllyel, és kreativitással teli úton.

Akik már olvasták a könyvet:

Mitől válunk művésszé és mitől válik egy műalkotás művé, egyáltalán mi az a belső kényszer ami miatt folyamatosan alkotni kell? Örök kérdések, amire Lami megpróbál válaszokat keresni. Nem egyszerű, de érdemes elindulni vele a közös gondolkodás útján!

Cene Gál István, festőművész

Györgyi könyve erőt és inspirációt ad ahhoz, hogy felvállald a benned élő tücsköt. Ott van ő, csendben lapul és várja, hogy felébreszd. Ne feledkezz meg róla! Ne hanyagold el! Ha felébreszted, ha táplálod, együtt jobbá tehetitek a világot. A hogyant pedig ebből a könyvből tudhatod meg.

Vida Ágnes, pszichológus, online marketing szakértő

Emberek, akiknek segítettem tanácsaimmal, olykor „rugdosásommal”, illetve hozzám járnak festészetet, rajzot tanulni, vagy éppen megjelent róluk írásom a magazinban.

Életemben nem láttam még ennyire boldognak a lányomat, mint azután, hogy Györgyi foglalkozása után érte mentem. Már ott tartottam, hogy magamat hibáztattam, amiért nem előbb tettem meg. De Györgyi még engem is „helyretett”, nemcsak a lányomnak adott önfeledt órákat. Az első óra után nem akartam elhinni, hogy a lányom készítette azt a rajzot, és ennyi tudás lapult benne. Örülök, hogy rátaláltam.

(Roxi anyukája, Ildi)

Györgyi néni ismertetett meg a szén és a pasztellkréta használatával. Sokat fejlődtem, sokkal bátrabban rajzolok mióta hozzá járok. Nagyon jó hangulatúak az órái, teljesen kikapcsolok és csak a rajzra figyelek. Alig várom a szerdákat!

Aztán Nóri még sorolta: nagyon vicces Györgyi néni, meg nála nincs "nem" és "de", Úgy javít ki, hogy az nem sértő.

(Nóri és anyukája, Kriszti)

Györgyi nénivel az iskolánk rajzszakkörén ismerkedtem meg, azóta is áldom az ötletet, hogy arra a szakkörre kezdtem járni, ki tudja mi lett volna velem, ha nem kerülök a kezei alá. Azért szerettem Györgyi nénihez járni, mert sok mindent tanulhattam tőle, nem csak a rajzról, hanem az életről is pl: Ne mások sikerét nézzem.

A csoportos rajzórákat nagyon szerettem mert ott mindenkinek látni lehetett a fejlődését, a hozzáállását a rajzához, és persze Györgyi néni dicsérő szavai "szuperszónikus" az égbe repített, de építő kritikája is sokat segített a fejlődésben.

Önbizalmam erősítésében is nagy szerepe volt Györgyi néninek, elhitette velem, hogy én is vihetem valamire az életben.

Majd később, mikor egyéni rajzoktatásra jártam hozzá, ott tudtunk igazán elmélyedni a rajzolás rejtelmeiben, és az igazi áttörést ez jelentette, persze a finom süti illata is, mellyel mindig megvendégelt, hozzájárulhatott a jó munkához.

Külön köszönet, mert segítségével vettek fel a hőn áhított képzőművészeti iskolába.

(Nivi)

Mert Györgyi néni nagyon szépen rajzol, és én is szeretnék úgy rajzolni.

(Petra)

Eszti: Mert jó! Szeretek festeni!

Anyuka: A rajztanáraival sosem volt „szerencséje”. Nem szerette a rajz órákat, pedig nagyon tehetséges. Györgyivel élvezi az órákat, felkészítette a felvételire, sokat tett érte.

(Eszti és anyukája, Anna)

Tetszik, a stílusod. Tetszik, hogy nem finomkodsz. Tetszik, hogy kimondod azt, amit, és ahogy gondolkodsz. Tetszenek azok a „házi feladatok”, amiket adsz, mert nem hagynak belesüppedni egyfajta stílusba, és nem hagyják, hogy a háztartási alkalmazott-családanya énem felülemelkedjen az alkotó énemen.

(Kerekesné Pap Éva - KreatEva Lak-Ász)

Mióta Györgyi csoportjának a tagja vagyok, én szárnyakat kaptam, azóta már képeket adtam el, és van rendelésem is, ebben Györgyi is benne van,hisz az önbizalmam is nőtt.

(Lovas Magda Art)

Hittél bennem, támogattad, hogy higgyek magamban, segítettél, hogy tegyem vonzóbbá az alkotásaimat azoknak, akik szeretik a kézzel kötött, egyedi holmikat.

(Szabó Anna - Anna Handmade)

Mit kaptam Tőled? Támogatást, önbizalmat, hogy van értelme tovább csinálni.

Plusz egy lökést, hogy ne hagyjam abba. Továbbra is szívből, szeretetből tudom készíteni a munkáimat. Akkor is ha sokszor nehéz.....

(Tóthné Ildikó - Alita kreatív műhely)

Inspiráló szavai, gondolatai arra sarkalltak, hogy kezdőként is van bennem annyi, hogy ezt csiszolni érdemes. Azóta is minden nap ecsetet ragadok.

(Horváth Edina)

Lami által összehozott és összefogott közösség létezéséből, annak tagjaként, mindig erőt tudok meríteni az alkotáshoz a mindennapokra is. Ismeretségünk előtt is tudtam, ha egy ajtó bezárul, annak oka van és kinyílik egy másik ajtó. Most már nem csak tudom, hanem tudatosan keresem is őket. A legizgalmasabb az egészben azonban az, hogy Lami által olyan ajtók létezéséről szerzek tudomást, amikről még sosem hallottam és bátran indulok feléjük.

(Pollák Zsuzsa - Hévipart)

Lami a magyar művész-irodalom hiánypótló gyöngyszeme. Írásra született, és ezt művészi tehetségével ötvözve fordítja mindannyiunk hasznára.

(Bogdányi Zsolt - TimberWonder)

Györgyi engem személy szerint a nagyszerű humorával, a fáradhatatlan munkabírásával, a hirtelen ötleteivel, a pozitív ösztönzéseivel mindig haladásra inspirál. Remek csapatösszetartó képességével igazi alkotóközösséggé formálta a csoportunkat. Örülök, hogy együtt dolgozhatok vele!

(Sz. Nagy Tímea Art – textile-art)

Egy mondat? Amiben minden benne van? Talán ez ami mindent elmond! Álomból valóság! Végre elhittem, képes vagyok megvalósítani az álmaim. Ehhez Lami kellett, a magazin, a szárnyaló angyali társaim. Pluszban pedig általa kaptam egy igaz barátot :)

(Fekécs Heni - Filcvarázs)

Nekem a Lami Art Magazin oldalán megjelent cikk adta a lökést, hogy igenis menjek előre és mindent beletéve folytassam az utam, amit a magaménak érzek és vállaljam fel önmagam, teljes mértékben.

(Kökény Patrícia – PatriciaK Design)

Hogy mit kaptam Tőle? Először is rendelt tőlem, s mikor megtudtam, ki ő, ez nagy lökést adott nekem, visszajelzés volt arról, hogy nem csinálok gagyit! Mindig bíztat, új kihívásokkal lökdös előre.

(Nyíri Ilona - Otthonmelengető)

Kis műhelyem lassan egy éve működik, Lami csoportjára, illetve a magazinra és ezáltal nemrég bukkantam. Mit kaptam? Bátorságot, hogy új technikákat próbáljak ki, hogy merjek igazán alkotni, ne görcsösen, hanem úgy, ahogy az ösztöneim diktálják! És mindez hatalmas fejlődéshez vezetett!!!!

(Varga Orsi - BorsóBarkács)

Amivel Györgyi inspirált engem az a folyamatos kihívások. Egyben szuper ütős csapattá kovácsolta a csoportot, ahol szeretek lenni. Imádom Lamit, mert valóban komoly alkotókat, kézműveseket hozott össze.

(Szász Tamás – Strong Paramedic Paracord)

Nekem fontosak a kihívások, Lami nem enged ellustulni. Jó azon agyalni, mit lehet még készíteni.

Jó látni, másnál is van mélypont, ahonnét ki kell jönni. Igen is van igény a kézműves termékekre, ezt egyre jobban látom. Lépni kell minél hamarabb. Fontos az idény kereslet, amire időben készülni kell, ez most már tudatos lett.

Régen azt hittem rosszul vagyok összerakva, hogy fontos számomra az alkotás, barkácsolás. Kell a megerősítés időnként, és ezt Lamitól mindig megkapom. Igen is lépni kell és megmutatni az alkotásokat másnak is, nem csak a 4 fal között rejtegetni.

(Steidlné Csapó Mária – Mary ékszer)

Azért szeret Kislányom Györgyi nénihez járni, mert szeret rajzolni, és mert szereti Györgyi nénit! Miért is? Mert a foglalkozásokon, az ő szavaival élve mindig lelkiznek is, Györgyi néni olyan pozitív izékről könyveket is ír, és minden alkalommal lyukat beszél a hasukba az önbizalomról és szeretetről. Amit alkotnak a gyerekek, abban mindig talál valami "szuperszónikusat". Ezek a találkozások tehát szigetek, ahol mindenki szabadságot, önállóságot, elfogadást, és kreatív gondolkodást tanul.

(Kati anyukája, Dóra)

Mi fog történni veled, ha végigolvastad a könyvet?

A könyv úgy van összerakva, hogy ...

... el tudd olvasni egy lélegzetvételre is, de akár szakaszonként is belemerülhess, és rohanj megvalósítani, elindítani egy-egy ötletedet.

Esélyed sem lesz a névtelenségben maradni, ha tanácsaimat megfogadva felépíted művészeti, alkotói pályád.

Nemcsak magát az alkotást fogod élvezni, hanem örömmel nyomulsz bele a művészetet körülvevő többi munkába is.

Vagyis: boldog ember leszel :)

Én már csak tudom, én az vagyok :)

 

Rendeld meg a könyvet MOST!

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb verziót.

Különleges ajándék a nyomdai kiadások mellé!

Merj művész lenni! könyv - nyomdai változat

4 900 Ft helyett, október 31-ig,

vagy amíg a készlet tart
3 500 Ft + szállítási díj

A szállítási díj 1 190.- Ft, így 1 darab házhoz szállítva összesen: 4 690.- Ft

Könyvesboltokban MÁR nem kapható.
Elfogyott.
Ezek tényleg az utolsó darabok!

Merj művész lenni könyv - Lami

 

5 db-tól viszont már Én állom a szállítási díjat
Több mint 100 oldal hasznos tudás
Kemény borító
Igényes, szép kiadás
Jól fog mutatni a polcodon
Ajándékozni mindig öröm, és egy szép és jó könyv, az egyik legjobb ajándék!
Megrendelem a könyv nyomdai változatát!

Merj művész lenni! könyv - nyomdai változat + egy letölthető példány + Merj művész lenni! letölthető munkafüzet

9 900 Ft + szállítási díj helyett,

Most csak 6 900.- Ft + szállítási díj!

A szállítási díj 1 190.- Ft, így 1 csomag házhoz szállítva összesen: 8 090.- Ft

A papírkönyv könyvesboltokban MÁR nem kapható,
elfogyott.
Ezek tényleg az utolsó darabok!

Ez a csomag, csak addig megvásárolható, amíg a készlet tart.

Merj művész lenni könyv, nyomdai és letölthető változat munkafüzettel - Lami

 

A legjobb ár - érték arány!
Több mint 100 oldal hasznos tudás
Az egyik kemény borítós!
Mindkettő igényes, szép kiadás
Jól fog mutatni a polcodon
Ajándékozni mindig öröm, és egy szép és jó könyv, az egyik legjobb ajándék!
A letölthető példányt szinte azonnal megkapod
A munkafüzetet is azonnal megkapod, ahol a könyv minden egyes fejezetéhez feladatokat találsz
Megrendelem a könyvet, nyomdai és letölthető változatban, munkafüzettel együtt!

Merj művész lenni! könyv - letölthető pdf változat + Egy letölthető Merj művész lenni! munkafüzet

5 900 Ft helyett, október 31.-ig

csak 4 600.- Ft - és NINCS szállítási díj

amint megvetted, azonnal letöltheted és máris használhatod mindkettőt!

Merj művész lenni könyv, letölthető változat munkafüzettel - Lami

 

Több mint 100 oldal hasznos tudás
Szinte azonnal megkapod
Igényes, szép kiadás
Bárhol olvashatod
A munkafüzetet is azonnal megkapod, ahol a könyv minden egyes fejezetéhez feladatokat találsz
Megrendelem a könyv letölthető változatát munkafüzettel együtt!