Barion Pixel

Kulissziatitkok

Amikor egy színházi előadás lezajlik, a néző semmi mást nem lát, mint egy harmónikusan létrehozott előadást. De vajon van arról fogalma, mi zajlott le előtte, hány veszekedés, balul elsült párbeszéd, hisztéria, elrontott ruhapróba előzte meg ezt a sikert?

Talán jobb is, ha ezek mind-mind a kulisszák mögött maradnak. Lehet, ezeknek tudatában a siker fénye is némileg tompulna. Bár az is előfordulhat, hogy pont az ilyen információk ismeretében értékelnék még jobban a színészek könnyednek ható játékát.

Valahol ehhez hasonlatos egy megnyitó is.

A látogató annyit észlel, hogy az alkotó festményei esztétikusan vannak egymás mellé felhelyezve, és mit sem tud arról, hogy több órás pakolgatás, időnként szelíd szópárbaj előzi meg, mely képek kerüljenek egymás mellé, a fő helyet melyik alkotás kapja meg.

Aztán arról sem tud egy nézelődő/majd vásárló, hogy egy két centivel lejjebb helyezett kép milyen pikírt igénytelenséget sugalló mondatfoszlányokat produkálhat egy egyébként csodás barát szájából.

De arról sincs senkinek ismerete, hogy esetleg a festőművész előtte egy nappal zokogó rohamot kapott, mert egy technikai malőr miatt több képe szinte teljes átdolgozást igényelt, hogy kiállítható legyen.

Ja, és arról se feledkezzünk meg, hogy micsoda hidegvér szükségeltetik ahhoz, ha valaki a megnyitó előtt négy órával közli, hogy nem tudja a beköszönő szöveget elmondani, mivel betegsége nagyon durván padlóra küldte, ezért elő kell szedni az összes nyugalmat, ami ilyenkor már eléggé az origo felé tendál. De meg kell találni a megoldást (ami édesapám kedvenc szállóigéje), hogy mégse az hangozzon el ünnepélyes keretek közt, hogy: “és ezennel a kiállítást megnyitom!”, hanem legalább egy pár szóval ecseteljék a művész munkásságát.

Nos, igen, ezekről senkinek, semmit nem kell tudnia!

Elég annyi, hogy találkozunk január 29-én 18 órakor a Pagoda Galériában (XIV. kerület Egressy út 17-21.), ahol egy mosolygós, élettel teli nő lesz a porondon!

És BOLDOG lesz!!! 🙂

Igen, ÉN 🙂

[ufc-fb-comments order_by="reverse_time"]
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Az első kiadott inspirációs-festményes könyvem, teljesen ingyen.

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Tudod, mi van benne?

Egy olyan ember festményei és a hozzáírt inspiráló gondolatai, akit igyekeztek lebeszélni céljai és tervei megvalósításáról.

De ugyanez az ember megkapta mégis az élettől a legnagyobb ajándékot, melyet bárki remélhet. Ezt mondta neki egy nap egyik gyermeke: „Anya, te példakép vagy nekem! Büszke vagyok rád és irigyellek is egy kicsit, hogy ennyi támadás után is képes voltál megvalósítani álmodat!”

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon. Az egyik első kiadott könyvem felújított, kibővített változata.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot