Barion Pixel

(Nem) a szürke ötven árnyalata…vagy mégis?

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

“Kapd be!!” – hangzott el kedvesem szájából a hétvégén.

Eddig is tudtam, hogy határozott egy férfiember, de hogy ennyire erélyes tud lenni, nem foglalkozva azzal, hogy mennyire makacs nő vagyok, azért ez elkerekítette a szemem. Túl sok választásom nem volt, ezért feltérdeltem az ágyon, kinyitottam az ajkaim és vártam, hogy vajon ígéretéhez híven tényleg olyan jó lesz-e nekem, mintahogy mondta.

Hogy ennyire megalkuvó lennék, és hagynám, hogy egy férfi döntse el, mit tegyek? Nos, ha az a férfi eddig csak olyan dolgot tett velem, amiért hálás vagyok, és ami valóban élményt, élvezetet és csodás dolgokat hozott, akkor most sem volt helye a kételkedésnek. Na és persze most is igaza lett.

Bár csak két nap múlva bizonyosodhattam meg erről, hisz ennyi idő kellett ahhoz, hogy legyőzve minden előítéletemet, de tisztában legyek vele, hogy a lenyelt adag csak énértem van, így bár lassacskán, de hatni kezdett a méz gyógyító hatása a torkomban.

Mikor elhangzott kedvesem szájából akkor este ez a felszólítás: “Kapd be!”, először elröhögtük magunkat, majd közöltem vele, hogy ez totál hírlevél téma lesz, amire vágott egy fancsali mosolyt, de attól még mereven tartotta tovább is a kanalat szám felé lavírozva.

Soraim most nem egészen a szexualitás témájában íródnak, bár mint szerintem erősen kiérezni szavaim mögül, igen fontos jelentőséget tulajdonítok neki egy jól működő kapcsolatban. Jelen írásomban arról az erőről kívánok inkább szólni, amitől a férfi Férfivá válhat. És hogy erre az erőre nekünk nőknek valóban szükségünk van-e.

Rengeteg cikk szól arról, hogy felborult a világ nő-férfi szerepkör egyensúlya.De vajon mi a helyzet a HATÁROZOTTSÁGGAL? Melyik fél álljon ki döntése mellett eltántoríthatatlanul? Illetve mennyire fontos egy ideális kapcsolatban, hogy ez a fajta erőfölény vagy egálban maradjon mindkét fél szavát, akaratát figyelembe véve, vagy a férfi legyen az, aki az i-re a pontot felteszi?

“Mindent megkapok, amit akarok, de csak akkor, amikor te akarod” – szoktam mondani kedvesemnek. És számomra így a legtökéletesebb. Mi nők hajlamosak vagyunk arra, hogy érzelmi alapon döntsünk, hangulatunk befolyásoljon. A férfiember kódoltsága viszont ezzel szemben ritkán engedi meg, hogy empatikus alapon lépjen előre. Ha így tesz, sokszor gyengének tartják, túl érzelgősnek, esetleg még rá is húzzák a “nőies” jelzőt.

A férfi racionálisan közelíti meg a dolgokat, időnként persze nekünk, nőknek brutális lassú döntésfolyamatok előzményeként, de végül elhatározásra jut.

Hazugság azt állítani, hogy ez mennyire csodás így, milyen boldoggá is tesz minket, hogy nem enged a szerelmi mámornak, nem akar hízelegni a kedvesének, és eljátszani ezért inkább a megközelíthetetlen macho-t.

Hisztik, sírások, sértődések, piszkálódások. Sokszor ezek kereszttüzében kell a férfinek az agyát használnia, hogy a legjobb megoldást találja a helyzetekre, amikben lépni szeretnénk.

De akárhogy is vesszük, egy okos, és mégis szerelmes férfi szinte mindig megtalálja a legideálisabb lépést, és tudja, mikor kell azt megtennie.

Egy okos és szerelmes nő pedig nem harcol az idővel, és erényeként felsorolhatja a TÜRELMES jelzőt is.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top