(Nem) a szürke ötven árnyalata…vagy mégis?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

“Kapd be!!” – hangzott el kedvesem szájából a hétvégén.

Eddig is tudtam, hogy határozott egy férfiember, de hogy ennyire erélyes tud lenni, nem foglalkozva azzal, hogy mennyire makacs nő vagyok, azért ez elkerekítette a szemem. Túl sok választásom nem volt, ezért feltérdeltem az ágyon, kinyitottam az ajkaim és vártam, hogy vajon ígéretéhez híven tényleg olyan jó lesz-e nekem, mintahogy mondta.

Hogy ennyire megalkuvó lennék, és hagynám, hogy egy férfi döntse el, mit tegyek? Nos, ha az a férfi eddig csak olyan dolgot tett velem, amiért hálás vagyok, és ami valóban élményt, élvezetet és csodás dolgokat hozott, akkor most sem volt helye a kételkedésnek. Na és persze most is igaza lett.

Bár csak két nap múlva bizonyosodhattam meg erről, hisz ennyi idő kellett ahhoz, hogy legyőzve minden előítéletemet, de tisztában legyek vele, hogy a lenyelt adag csak énértem van, így bár lassacskán, de hatni kezdett a méz gyógyító hatása a torkomban.

Mikor elhangzott kedvesem szájából akkor este ez a felszólítás: “Kapd be!”, először elröhögtük magunkat, majd közöltem vele, hogy ez totál hírlevél téma lesz, amire vágott egy fancsali mosolyt, de attól még mereven tartotta tovább is a kanalat szám felé lavírozva.

Soraim most nem egészen a szexualitás témájában íródnak, bár mint szerintem erősen kiérezni szavaim mögül, igen fontos jelentőséget tulajdonítok neki egy jól működő kapcsolatban. Jelen írásomban arról az erőről kívánok inkább szólni, amitől a férfi Férfivá válhat. És hogy erre az erőre nekünk nőknek valóban szükségünk van-e.

Rengeteg cikk szól arról, hogy felborult a világ nő-férfi szerepkör egyensúlya. De vajon mi a helyzet a HATÁROZOTTSÁGGAL? Melyik fél álljon ki döntése mellett eltántoríthatatlanul? Illetve mennyire fontos egy ideális kapcsolatban, hogy ez a fajta erőfölény vagy egálban maradjon mindkét fél szavát, akaratát figyelembe véve, vagy a férfi legyen az, aki az i-re a pontot felteszi?

“Mindent megkapok, amit akarok, de csak akkor, amikor te akarod” – szoktam mondani kedvesemnek. És számomra így a legtökéletesebb. Mi nők hajlamosak vagyunk arra, hogy érzelmi alapon döntsünk, hangulatunk befolyásoljon. A férfiember kódoltsága viszont ezzel szemben ritkán engedi meg, hogy empatikus alapon lépjen előre. Ha így tesz, sokszor gyengének tartják, túl érzelgősnek, esetleg még rá is húzzák a “nőies” jelzőt.

A férfi racionálisan közelíti meg a dolgokat, időnként persze nekünk, nőknek brutális lassú döntésfolyamatok előzményeként, de végül elhatározásra jut.

Hazugság azt állítani, hogy ez mennyire csodás így, milyen boldoggá is tesz minket, hogy nem enged a szerelmi mámornak, nem akar hízelegni a kedvesének, és eljátszani ezért inkább a megközelíthetetlen macho-t.

Hisztik, sírások, sértődések, piszkálódások. Sokszor ezek kereszttüzében kell a férfinek az agyát használnia, hogy a legjobb megoldást találja a helyzetekre, amikben lépni szeretnénk.

De akárhogy is vesszük, egy okos, és mégis szerelmes férfi szinte mindig megtalálja a legideálisabb lépést, és tudja, mikor kell azt megtennie.

Egy okos és szerelmes nő pedig nem harcol az idővel, és erényeként felsorolhatja a TÜRELMES jelzőt is.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Az első kiadott inspirációs-festményes könyvem, teljesen ingyen.

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Tudod, mi van benne?

Egy olyan ember festményei és a hozzáírt inspiráló gondolatai, akit igyekeztek lebeszélni céljai és tervei megvalósításáról.

De ugyanez az ember megkapta mégis az élettől a legnagyobb ajándékot, melyet bárki remélhet. Ezt mondta neki egy nap egyik gyermeke: „Anya, te példakép vagy nekem! Büszke vagyok rád és irigyellek is egy kicsit, hogy ennyi támadás után is képes voltál megvalósítani álmodat!”

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon. Az egyik első kiadott könyvem felújított, kibővített változata.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Már ennyien kérték: 982 fő