Barion Pixel

VISZED – VAGY – KENEM – avagy július az újrahasznosítás hónapja

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Csatlakozva ennek a hónapnak a tematikájához, elővettem egy pár képemet, melyeken már gondolkoztam, hogy újradolgozom velük, egy kicsit felturbózom esetleg, vagy éppen teljesen lekenem, és valami új festményt varázsolok rájuk.

Nos, íme egy pár kép némi szöveggel, melyekről tudni kell, hogy kizárólag ebben a hónapban 15.000,- Ft-ért vásárolhatóak meg.

Hogy utána mi lesz a sorsuk? Ha megveszed, megmented 🙂 Ha megmarad… hát az a jövő zenéje 🙂

Akkor vegyük is sorba:

A festmény általam megálmodott története a címében fogalmazódik meg:…a régi elmúlt és íme új jött létre – II.Korintus 5:17
A kígyó a nő lábán a hamis béklyót, a megtévesztett dicséreteket, a visszatartó fejlődést jelképezi. A fejen lévő égbolt szerű megjelenítéssel a tisztán látás kezdetét fejeztem ki. A mezítelenség pedig a kiszolgáltatottságot igyekszik mutatni. A színek viszont mindezek ellenére egy pozitív változást idéznek elő.A kép 50×70 cm. (ELKELT)

a regi elmult es ime uj jott letre. 2Kor 517 70x50 olaj vaszon

 

Ez a festményem az Eszenyi Enikő által rendezett Mikve színdarab hatására készült. Rettenetesen kiborultam azoktól az asszonysorsoktól, melyeket felsorakoztatott. Volt olyan jelenet, mikor sírva fakadtam.
Aztán utánanéztem, és kiderült, a Gellért tér közelében van egy ilyen fürdő, ami nemrégiben épült. Szóval a történet nem a múlt, nem változott a világ. A vallás erősen szabályok közé szorítja a nőket.
A képre így megfestettem a nőt, aki leveti parókáját, hisz férjezettként már nem lehet saját haja, és a fürdőben a havi egyszeri alapos tisztálkodás alatt mesél az elmúlt időszakban történtekről sorstársainak.
Hogy miért gondolom úgy, hogy lekenem, ha nálam marad ez a festmény? Anno kifestettem lelkemet, gondolataimat, érzéseimet. Nálam már így betöltötte szerepét.
A kép mérete 65×40 cm.

Mikve 65x40 olaj vaszon

Ezt a tavaszi Piknik címre hallgató képemet egy könnyed szerelemmel ruháztam fel. A festmény 50×70 cm. (ELKELT)

Piknik

 

“Az Én Hercegem” címet kapta a kép. Felnőttként újra elolvastam a Kis Herceg című könyvet. Ahogy haladtam a vége felé, egyre jobban megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy ez a könyv nem gyerekeknek való.
Tele van életigenléssel, motivációs utalással, amit egy kiskorú még nem érthet meg, hisz ő teljesen tisztán látja a világot. Egy felnőtt már belefut abba a csapdába, hogy ítélkezik, vagy a múltja miatt köti meg magát és ezért nem ér el sikereket. Bezárja a szívét, nem mer szeretni, hisz már fél a csalódástól.
Így jött az ötlet, hogy az általatok kedvelt gyöngyeimmel illusztráljam azt a gondolatot, hogyan kell vigyázni, gondozni, és óvni a szeretetet.
A festmény egyik kevese azon képeknek, amit akrillal festettem. 50×70 cm

az en Hercegem

 

Pillangó” Ezt a képet többször átdolgoztam már. Folyamatosan azt éreztem, hiányzik róla valami. Aztán mindig egy újabb és újabb motívummal úgy érzem, elértem a teljes mondanivalót, amit szerettem volna közvetíteni vele.
Hogy miért “Pillangó” a címe? Mert ő szabad. Ha nem fogod be, a legszebb oldalát mutatja. Mert hártyaszerű, szinte áttetsző szárnyaival jelentéktelennek tűnik, de mégis gyönyörű látványban van részed. Ha befogod, elillan. Szárnyairól a porszemcsék leperegnek, és már képtelen lesz újra repkedni. Mint a kapcsolatokban. Szabadon hagyni a másikat, hogy örömed leld benne.
A kép 60×80 cm, és ő is az újrahasznosítás jegyében most vagy kap valami újat, vagy ki tudja….

Pillango

 

“Fejben dől el” – avagy egy halvány gondolatból egy gyönyörű tervet építhetsz fel. De mi is van ezzel a “fejben dől el” dumával? Nyomják eléd a motivációs guruk, hogy a siker elhatározás kérdése, csak rajtad múlik, hogy megvalósítod-e álmaid.
Te egy ideig elhiszed, és még örülsz is az ilyen gondolatoknak, mert épp jókor, jó időben futsz beléjük. Aztán a siker elmarad. Hiába is gondoltál rá, hogy valamit véghez viszel, az eredmény sehol.
A guruk egyet elfelejtenek neked megtanítani: ahhoz, hogy elérd a célod, hogy a fejedet tisztán tartsd, kevés az, hogy eldöntöd, mit fogsz tenni. Totál ki kell takarítani az elméd. El kell felejteni a sikertelen próbálkozásokat. Bízni kell magadban, hogy hiába is mész neki ötvenszer ugyanannak a feladatnak, előbb-utóbb célba érsz. Süketté kell válnod a külső károgásra, amik “óvnak, féltenek”, és burkolva visszatartanak téged az elindulástól. Egy dologra szabad koncentrálni: a feladatra. Kizárólag azt kell látnod, ahova mész. Ha ez megvan, és elég határozott, kemény és harcos vagy, akkor valóban igaz: “Fejben dől el” a sikered.
A kép 50×70 cm.

fejben dol el

A festmény címe: “Kellő mennyiségben” – avagy ne legyél se túl sok, se túl kevés. Ez érvényes arra is, amit a világnak adsz, és arra is, ahogy magad élsz. Egyensúly. Szép szó, ugye?! 🙂
A kép 70×50 cm.

46233206 1967412406678564 5704901765313331200 n

A “Megállíthatatlan“. Akinek nem számít az idő, a kor, a körülmények. Aki csak megy, mert tudja hova kell eljutnia. Akit senki nem akadályozhat meg abban, hogy elérje célját. A kép 70×50 cm.

46197256 1967412396678565 1604725254960185344 n

Előkészület” – ennek a képnek röviden ezt a címet adtam 🙂 Egy kis műtermi kép némi körítéssel. 70×50 cm.

elokeszulet

És az utolsó kép, amit ebben a hónapban felajánlok megmentésre. Fény-kép. Felhők, fények, remények.

feny kep

Amennyiben bármelyik képet szeretnéd “megmenteni”, hogy ne dolgozzak rajta tovább, vagy ne kenjem le, és fessek rá valami újat, jelentkezz érte elérhetőségeimen, és ebben a hónapban 15.000,- Ft-ért a tiéd lehet 🙂

Email: festomuvesz@lamibakos.com

Telefon: 06 30 489 49 26

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top