lamibakos.com
Kiemelt Egy festő nemcsak fest

Egy festő nemcsak fest

Egy Sándorfi István interjúban hangzott el egyszer, hogy szinte minden festőnek tele van a fiókja kéziratokkal.

Hát nem tévedett :) Ha nem is kéziratok halmazát gyűjtögetem, de elemem az írás, a betűk, a kommunikáció a külvilággal ebben a formában.

Mint köztudott írtam egy könyvet amolyan motivációs feeling-gel a festményeim kapcsán. Majd rá nemsokára összegyűjtöttem egy csokorba azt a tudásomat, amivel a festészet útján élők, vagyis a művészetből megélők nem halnak éhen, és ha jól csinálják, még szét is kereshetik magukat.

Jelenleg ennek a könyvnek a folytatásán dolgozom, amiben a hogyanokra adok útmutatást, illetve nem hazudtolva meg magam ismét nyomatom a lelki fröccsöt azoknak, akik néha elfáradnak, és bénán egy sarokban sírdogálnak.

Még mielőtt bárki is azt gondolná, hogy mekkora szemét perszóna vagyok, hogy nem babusgatással bíztatok, el kell mondjam, hogy mindkettőt űzöm, a kedvességet és a beszólogatást is, viszont olykor szükséges egy kemény felismerést, tükröt tartani az embereknek, mert oly sokan ebből tanulnak, és innen kezdenek el fejlődni.

Nos, emellett viszont, mikor nem az összefüggő sorokkal, könyveimmel foglalkozom, akkor vezetem a Lami Art Magazint.

Egy reggel felkeltem, és az pattant ki a fejemből, hogy nekem ezt meg kell csinálni.

Nem volt sem előzménye, semmilyen beszélgetést nem folytattunk előtte erről. Egész egyszerűen jött a hajnali szikra a kávé mellé, hogyha már úgyis imádok írni, és szeretik az emberek a soraimat, akkor tegyem ezt meg magazin formájában is különféle tematikákban.

És innentől nem volt megállás. Az ötletek valósággá váltak, és idő közben egy csapat szegődött mellém, akiknek segítségével ontjuk a jobbnál jobb, színesebbnél színesebb írásokat, információkat, tutorial anyagokat.

A magazin lassan egy éves. Amikor elindult, akkor sem csak egy próbálkozásnak szántam, hanem sokkal többet láttam benne: mint mikor az embernek van egy fő munkája, és mellette úgy kapcsolódik ki, hogy azt ugyanolyan szenvedéllyel, alázattal, lelkesedéssel, és szeretettel gondozza, mint a fő tevékenységét.

A magazin végülis ennél több lett. Nemcsak egy hobbi írás, hanem bevételi forrást is jelent már, ami szintén azt igazolja, hogy nemcsak mi hiszünk ebben az irányzatban, hanem a megrendelők is látják, fontos eleme vagyunk a művészet, az alkotás iránti lelkesedéssel élőknek, a szabadidős tevékenységet kézműveskedéssel eltöltőknek.

Nemcsak kézműves és művészeti írások jelennek meg, hanem repertoáron vannak workshopok, filmek, bemutatkozók, időnként zene, színház és rendezvények bemutatása.

Szóval igaza volt Sándorfinak: egy festő nemcsak fest...ír is :)

Utoljára frissítve: hétfő, 05 február 2018 14:24

You have no rights to post comments