A mai magyar NŐ egy kortárs festőművésznő szemével

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Folyton arról zeng a világ, hogy egyre férfiasabbá válnak a nők, egyre keményebb szerepet kell felvállalniuk ahhoz, hogy meg tudjanak felelni az elvárásoknak, hirtelen egyre több nő nézi a tükörben idegen, szigorú arcát. Eltűnőben a lágy mosolyok a szemből. A szelíd gesztusok, melyek csak ránk, Nőkre jellemzőek, egyeseknek már csak éjjel álmukban van módjuk gyakorolni.

A tekintély elérését már nem egy magassarkú cipővel tudják elérni, ahogy férfiak lesnek utánuk az utcán. Már a harc lesz jellemző rájuk munkában és otthonukban is.

Pedig vágyakozni mindannyian vágyakoznak arra, hogy kinyissák előttük az ajtót, és ne csak azért, mert éppen egy beosztottjuk férfiként jobb pozíciót remél így tőle. Szeretnék, ha a kabát felvételénél éreznie lehessen a kedves érintését, ahogy segítségével ezt a mindennapos rutint könnyebbé teszik számukra. Ideológiák? Elmúlt hagyományok? Konvencionális butaságok lennének ezek?

Nem hinném. Az egyensúly a társadalomban, a békés együttélés másként nem tartható meg, csak akkor, ha a Nőt Nőként engedik élni, és a Férfi Férfiként mozoghat a világban.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Az első kiadott inspirációs-festményes könyvem, teljesen ingyen.

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Tudod, mi van benne?

Egy olyan ember festményei és a hozzáírt inspiráló gondolatai, akit igyekeztek lebeszélni céljai és tervei megvalósításáról.

De ugyanez az ember megkapta mégis az élettől a legnagyobb ajándékot, melyet bárki remélhet. Ezt mondta neki egy nap egyik gyermeke: „Anya, te példakép vagy nekem! Büszke vagyok rád és irigyellek is egy kicsit, hogy ennyi támadás után is képes voltál megvalósítani álmodat!”

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon. Az egyik első kiadott könyvem felújított, kibővített változata.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Már ennyien kérték: 982 fő