Barátnőmnek :)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

a barátaim egyáltalán nem tökéletesek. Vannak hibáik garmadával. Nahát, nahát! És mégis barátként szeretem őket? Képes vagyok még úgyis szeretettel gondolni rájuk, hogy időnként sírásba fullad egy-egy vita velük?

Pont ezért ők a barátaim.

Kevés a barátom. De mielőtt most mindenki szánakozna, el kell, hogy mondjam, ez jó érzéssel tölt el. Vannak az életen átfutó kapcsolatok, ahol úgy érezzük egy pillanat erejéig, jó társaságban vagyunk. Aztán elérkezik egy pillanat, amikor megfullad valamiért az érdeklődés a másik iránt.

Kiválasztódnak mellőlünk emberek, akik akkor és ott a megfelelő helyen voltak. Nem váltak értéktelenné a jelenben sem, de nem is érezzük, hogy szükségünk lenne rájuk. Már egyre ritkábban keressük velük a kapcsolatot. Azt vesszük észre, hogy csak a közösségi oldalakon tudjuk meg, hogy született gyermekük, lediplomáztak, új otthonba költöztek, vagy éppen már más férfi áll az oldalukon a profilképüknél, mint akit anno bemutattak nekünk.

Hogy a szánakozás fénye még véletlen se fusson rám, tudatom, a barátaim mellett rengeteg ismerősöm van. Sok esetben az utcára nem tudok úgy kimenni, hogy ne botlanék bele valakibe, akihez vagy egy pár szót szólok, vagy csak egy fejbiccentéssel jelzem, hogy felismertem őt valahonnan. (na persze estem már olyan kínos helyzetbe, mikor valakivel el kezdtem beszélgetni, megemlítettem neki, hogy bár nem emlékszem, de tudom, hogy mi már találkoztunk, mire közölte velem, hogy az éppen aktuális sikerfilm egy szereplője…puff neki)

Nos, visszatérve fő témámra: ha kevés is a barátom, rájuk nagyon vigyázok, hogy megmaradjanak nekem.

Nem feltétlen hívogatjuk egymást nap mint nap. Nem szükséges, hogy kőbe vésett rendszerességgel hírt adjunk egymásról.

De fontosak nekem, és tudom, felém ők is ugyanezt érzik.

Viszont a barátaim egyáltalán nem tökéletesek. Vannak hibáik garmadával. Nahát, nahát! És mégis barátként szeretem őket? Képes vagyok még úgyis szeretettel gondolni rájuk, hogy időnként sírásba fullad egy-egy vita velük?

Pont ezért ők a barátaim. Mert tudom, értem haragszanak. Nekem szeretnék, ha kedvezne a szép élet valósága. Látni szeretnék rajtam, hogy mosolyogva élem napjaim. És ha ezt nem tudják másként elérni, hát bizony jön a fejmosás, a kemény kritika. De én így szeretem őket.

Illene nem megfeledkezni arról, hogy egy barát/nő nem feltétlen egyenértékű egy gyóntatópappal. Az ember elmondja, mit vétett, majd várja a feloldozást, hisz úgyis tudja, megbocsátást nyer minden bűne, hisz ha már belátta, hogy vétett, úgy már egy lépést tett a jó útra térés felé.

Egy barátnőnek kötelessége beolvasni, véleményt alkotni, és az “úgy szeretlek ahogy vagy” szlogent átformálni “úgy szeretlek, ahogy jobbá válsz” gondolattá.

Életem során még egy dologra kellett rádöbbennem- Aki valóban, és igazán a barátnőnek tartja magát, nem akad ki, ha elmeséljük neki, milyen sikereket értünk el, milyen lépéseket tettünk a szebb élet eléréséhez. Együtt örül velünk, szurkol, hogy célba érjünk.

Sokan abban a tévedésben élnek, hogy azok a jó barátok, akik a bajban nem engedik el kezünket. Tapasztalatom alapján az igazán fontos kapcsolatoknak mindkét oldala él. Megmaradni akkor is barátnak, ha ki kell rántani valakit a bajból, és mellette örülni vele együtt, ha boldogság van az életében.

Kevés barátom van. De őket szeretem. Szeretem, ha mérgesek vagyunk egymásra, és szeretem őket, ha szebb és jobb világot teremtenek meg maguknak.

Szóval….

SZERETLEK

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top