Döntés előtt állok

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Egyszer azt hallottam, hogya nő már az első találkozás alkalmával a közös sírhelyet keresi a férfivel, akivel randizik.

Vajon a férfi is egyből megérzi, vagy szeretné legalábbis megérezni, hogy élete párját sodorta elé a szél?

Mi nők nemcsak a párkapcsolatban vagyunk képesek az első pillanat betoppanásától fogva egészen az utolsóig megtervezni, megálmodni jövőnket, hanem az élet szinte összes területen gyorsabban választunk a lehetőségek közül.

A férfi lamentál. Felállít verziókat, lehetőségeket. Ésszel és azok ellenérveivel latolgat a választások közt.

Mi nők időnként már úgy érezzük, hogy talán sosem léphetünk előre, ha okosan betartva a kompromisszumok, és közös tervek szabályait, türelemmel kivárjuk, hogy partnerünk is végre kimondja a saját véleményét.

Én például, ha ruhát veszek, egyedül a cipőt próbálom fel. A ruhára ránézek, és ha az szerelem lesz első látásra, eszembe sem jut a sok göncömet, főleg télen, levetni a próbafülkében, hanem irány a pénztár, és máris boldog tulajdonosnak tudhatom magam.

Ha esetleg túl kicsi lesz, vagy éppen nagy a hazavitt új szerzeményem, a kétségbeesésnek még halvány szellője sem kap el, hisz erre az eshetőségre van az én csodás varrónénim, aki minden egyes rossz döntésemet remekül tudja korrigálni.

Nos, itt felmerül a kérdés, hogy vajon melyik az időigényesebb? Próba nélkül vásárolni, de utána legalább kétszer elmenni a varrónénihez, vagy időt szánni a vetkőzéssel, öltözködéssel, és elsőre jól választani a ruhák közül?

Az eszemmel tudom, hogy spórolnék a heti teendői listámon, ha a második verzió mellett tenném le voksom. Na de ha már nő vagyok, akkor legyek komplikált, így naptáramba majdnem minden héten legyen beleírva programként drága Kati néni neve, aki már évek óta vigyáz arra, hogy ne legyen egyetlen fillérem sem kidobásra ítélve, hisz minden ruhámat megmenti.

Belegondolva ebbe a hadjáratba, igen nagy bolondság, főként, hogy Kati néninél is kell próbálni.

Egy férfi nem tenne ilyet.

Inkább vetkőzik hússzor egy nap alatt egy új nadrág miatt, de szeretne biztos lenni abban, hogy jó választást hozott.

Ha erősen impulzív női jellemmel van valaki megáldva, akkor sokszor érzi magán, hogy mekkora türelemmel is bír, mire a férfi végre elhatározza magát egy ruhadarab mellett és nagy nehezen indulhatunk vele a kassza felé.

Példám igen hétköznapi, de átvíve az élet bármely más területére, szinte mindenre harmonizálható. Kocsi vásárlás, új otthonba költözés, elektromos herkentyű beszerzése, és még sorolhatnám a listát.

De azért elkeseredésre semmi ok! Hisz ha tetszik, ha nem, pontosan ezért vagyunk tökéletesek így egymás mellett. A nő érezni akarja, hogy helyesen döntött-e, a férfi pedig érteni, elfogadni, eszére hagyatkozva igyekszik dönteni.

Ha valamelyikből lenne túlsúlyban egy kapcsolatban (racionalitás avagy az emocionális hajlam erőssége), akkor az egyensúly olyan mértékben képes lenne kisiklani, hogy sorozatos kudarcokat élnének meg a párok a választásaik miatt.

Szóval tetszik, nem tetszik, nincs értelme dühöngeni, más habitust erőltetni az ellenkező nemre.

Elfogadás.

Türelem.

Közös döntés.

Ha a döntés végeredménye mégsem hoz teljes elégedettséget, még mindig ott van egy mentsvár: mertünk dönteni, mertünk utat választani, ergo képesek voltunk az egyhelyben toporgást, a langyos vizet felkavarni. De erről majd a következő bejegyzésben többet….

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top