Barion Pixel

Egy nyaklánc érzékibb mint három

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

De az idő és mellette a letisztulás érettsége meghozta a változást. Ma már csak egy nyaklánc, egy karkötő és a hozzájuk passzoló fülbevaló jön az aznapi toalettemhez. Már nincs giccspomádé a nyakamba akasztva, nem kell szenvednem, hogy háterősítést végezzek, csak azért, hogy elbírjam ezt a sok ékszert.

Ha valaki ideáig kibírta öltözködési szokásaim fejlődéséről szóló szavaim, akkor azoknak íme a bónusz, amiről ma igazán beszélni szeretnék:

Fehér póló, zöld nadrág, mogyorószínű mellény.

És akkor elérkezik a kérdés: melyikhez passzoljon leginkább a kiegészítő?

A fenti felsorolás alapján egy időben, mikor döntésképtelennek éreztem magam, minden nyakláncot felvettem, melyet színben harmónikusnak találtam, így azt éreztem, hogy ezekkel a bizsukkal pompásan nézek ki.

De az idő és mellette a letisztulás érettsége meghozta a változást. Ma már csak egy nyaklánc, egy karkötő és a hozzájuk passzoló fülbevaló jön az aznapi toalettemhez. Már nincs giccspomádé a nyakamba akasztva, nem kell szenvednem, hogy háterősítést végezzek, csak azért, hogy elbírjam ezt a sok ékszert.

Ha valaki ideáig kibírta öltözködési szokásaim fejlődéséről szóló szavaim, akkor azoknak íme a bónusz, amiről ma igazán beszélni szeretnék:

Nem tudni pontosan, hogy kinek a gondolata volt, de kedvesem hallotta valakitől, aki valószínű szintén tanulhatta egy mesterétől, és én most pedig továbbadom az egyik legnagyobb igazságot:

az egyszerűség nem kiindulópont, hanem végcél.

(Talán Major Tamás lehetett ennek a sornak az atyja, de ebben nem vagyok biztos.)

Az ember, mikor belefog a tanulásba bármely területen, a sok tudást egy adott ponton mind latba akarja dobni. Helyzetemben például a gyöngyök festése volt ehhez hasonlatos. Volt olyan képem, és még most is van, ahol száznál több kis golyócskát kellett feltennem a vászonra. Egy idő után bedühödtem, utálkoztam, unni kezdtem. Aztán elmentem megnézni egy kiállítást, és szokásomhoz híven olyan közel mentem egy festményhez, ameddig csak a terem riasztó berendezése megengedte. Döbbenettel konstatáltam, hogy micsoda egyszerűséggel van az megalkotva, mely messziről szinte fotórealisztikusnak hat. Három árnyalat egymáson, egy vakító csúcsfény és máris csillog az ékszer.

Egy másik felismerésem pedig pár héttel ezelőtt történt egy megnyitón. ahol megint sikerült egy apró technikai részletet ellesnem. Előtte simogattam, lazúroztam, több réteget vittem fel egy adott pontra, hogy elérjem a megfelelő hatást. A kiállító művész festményeit közelről megtekintve azt kellett látnom, hogy semmi cécó, csupán egy szinte nemes egyszerűséggel odavetett ecsetvonás, és távolról tekintve maga a tökélyt lehet élvezni. (ezt a kis “apróságot” hasznosítottam a legutóbbi képemen a rúzs felfestésénél)

Hogy még most is tanulok? Még mindig úgy érzem, mindennap hozhat számomra új és új technikai megoldást a festészetemben?

Azt hiszem, nincs olyan szakma a bolygón, melyet ne lehetne mindig frissíteni. Gyerekként bolondnak tartottam a felnőtteket, akik erre hívták fel figyelmünket. Ma már tudom, hogy ahhoz, hogy képes legyek egyszerűen, de mégis a legtökéletesebben alkotni, megtalálni a megoldást az életben és a festészetben is, ahhoz egyetlen dolognak kell lebegnie szemem előtt: a rengeteg tudást, mely hatalmamban van, egyetlen apró gondolatra, cselekvésre, ecsetvonásra zsugorítani le.

Mert a tökéletes az egyszerűségben rejlik.

A szépség a letisztultságban.

A vonzerő az őszinte, tiszta szívű odaadásban.

Sokszor átéltünk már hasonló helyzetet, mikor görcsösen fonogattuk a szálakat, kerestünk megoldást, törvényeket bogóztunk ki, elővettük az összes létező lexikont, úton-útfélen tanácsért esdekeltünk. És mit tett cserébe az élet? Röhögve egy reggel tálcán kínált egy olyan lehetőséget, melyben már benne volt az összes addigi tapasztalásunk, tudásunk, de szimplasága miatt képtelenek voltunk észrevenni.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Az első kiadott inspirációs-festményes könyvem, teljesen ingyen.

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Tudod, mi van benne?

Egy olyan ember festményei és a hozzáírt inspiráló gondolatai, akit igyekeztek lebeszélni céljai és tervei megvalósításáról.

De ugyanez az ember megkapta mégis az élettől a legnagyobb ajándékot, melyet bárki remélhet. Ezt mondta neki egy nap egyik gyermeke: „Anya, te példakép vagy nekem! Büszke vagyok rád és irigyellek is egy kicsit, hogy ennyi támadás után is képes voltál megvalósítani álmodat!”

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon. Az egyik első kiadott könyvem felújított, kibővített változata.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Már ennyien kérték: 2 567 fő