lamibakos.com
Kiemelt Hagyd a "gyereket" játszani!

Hagyd a "gyereket" játszani!

Mi történik veled, mikor nincsenek elvárások?

Tudod, azok a pillanatok, mikor nem akarsz megfelelni senkinek, de a legszebb az egészben, hogy magadnak sem. Amikor a kezed úgy szárnyall alkotás közben, hogy baromira nem érdekel, mi lesz a végeredménye a festményednek.

Emlékszel azokra a pillanatokra, mikor felrajzoltak egy pacát neked, és azt mondták, formálj belőle valamit. És te hirtelen elkezdtél repdesni a kreativitás világában. Egy vonalból előkerült egy csiga, egy sárkány, egy dzsungel, vagy éppen egy repkedő pillangó.

Az alkotás maga baromira nem volt fontos, hogyan készül, és hogy tökéletes lesz-e a végeredmény.

A legjobb dolog ebben az egészben az, hogy nem volt konkrét, korlátok közé szorított cél. Csak egy kis kikapcsolódás, ami mégis intenzíven, de egyben örömmel megmozgatta a kreativitásod.

Gyerekként sokszor megengedtük magunknak ezeket a pillanatokat.

És most felnőttként?

Bűntudatunk van, ha egy kicsit úgy ülünk le az asztalhoz, állványhoz dolgozni, hogy nem egy elmagyarázható forma lesz a célállomás a lapon, vásznon, hanem valami krikszkraksz lesz esetleg az eredménye. Mert az felesleges, időpocsékolás, totál semmittevő időtöltés.

Pedig nem :)

A legszebb pillanatok az életben, mikor nem azért sétálunk, mert vásárolunk egy áruházban, vagy mert találkozóra igyekszünk. Hanem csak úgy. Csak a semmittevésért, a céltalan időtöltésért.

Rajzolni is lehet így, és ugyanúgy tud feltölteni, mint egy könnyed séta.

Szakíts magadnak néha időt rá! :)

Te mikor rajzoltál, festettél így utoljára, hogy a kezdő foltokból a végén egy kedves kép született? Szeretted ezt az időtöltést?

Kommentben oszd meg kérlek velünk az élményedet :)

 

Addig is festésre fel! :)

 

Lami

Utoljára frissítve: hétfő, 01 október 2018 11:49

You have no rights to post comments