Barion Pixel

Hogyan fotózd be jól a festményed?

Totál kiborító, ha nem színhelyesen sikerül tálalni egy új képed a neten, és magyarázkodnod kell, hogy az életben teljesen mások a színei.

Nos, egy apró trükköt szeretnék erre mutatni egy pár példával illusztrálva, hogy magad is lásd, mekkora különbség van a helyes és helytelen befotózás között.

A dolog valójában brutál egyszerű, olcsó és simán kivitelezhető egy normál telefonnal.

Annyi a dolgod, hogy helyes hátteret válasszál a képednek. Gondoltad volna, hogy ez kell ahhoz, hogy a festményeid fehér háttere, vagyis maga a fehér papír, ne legyen sárga, és helyes színeket adjon ki a fénykép?:)

Nos, hogy igazán lásd is, amiről beszélek, mutatok egy pár dolgot, illetve azt, milyen színű sima kartont érdemes beszerezned a jó fotók eléréséhez.

Annyit még előljáróban elmondok, hogy ahogy készen van a fotó, nyugodtan vágd körbe valameilyen fotószerkesztővel, tehát nem kell meghagynod a keretet, amit ezek a színes kartonok adnak, hisz maga a kép színei, fényei megmaradnak. Természetesen fordítva nem működik a dolog, hogy utólag raksz keretet neki és ezzel akarod a helyes színt megmutatni a képen, hisz itt nem fotószerkesztéstől, hanem a fényképezéstől függ minden.

Ezt elkezdhetném neked magyarázni a fehér fénnyel, az optika izébigyó fókuszával… de szerintem semmit nem változtat a tényen, hogy mitől lesz jobb a festményed a neten:)

Nos, amiket feltétlen kerüljél el, ha jó képet szeretnél készíteni, adott esetben egy akvarell festményről. Nézd csak, mennyire sárgák ezek a hátterek, amik pedig valójában teljesen fehérek, hisz az online tanfolyami leckék szinte mind így készülnek, :

világos kék háttér előtt akvarell festmény
Akvarell festmény sötét kék háttér előtt
sötét kék háttér előtt akvarell festmény
piros háttér előtt akvarell festmény
zöld háttér előtt akvarell festmény

Mielőtt megmutatom, melyek a helyes hátterek, amikre helyezd rá a festményeid, mutatok egy pár montázst, amin te is érzékelheted, hogyan ugyanolyan fényekkel, semmi trükközéssel, semmi fény variálással egy adott háttér megválasztása mekkora különbséget és minőséget eredményez a fotókon. Ezeket a képeket ugyanabban az időszakban fotóztam, csak cserélgettem mögötte a papírkartont.

Az akvarell körte nyolc különféle háttér előtt fotózva
Az orchidea nyolc különféle háttér előtt fotózva
A csipkebogyó nyolc különféle háttér előtt fotózva

Nos, akkor mutatom, mely háttereket érdemes használni, ha színhelyes és hófehér hátteret szeretnél hagyni a képednek. Nézd csak ezeket:

Akvarell körte fekete karton előtt fotózva
Akvarell csipkebogyó magenta színű karton előtt fotózva
Akvarell orchidea fehér karton előtt fotózva

Nos, ez az a három szín, ami tuti befutó: magenta, fekete és fehér. A festményeim rendszerint fekete karton előtt vannak fotózva, de nálam ez a videózás szempontjából is a kontraszt miatt, hogy élesebbek legyenek a felvételek az online tanfolyami leckékben, rendkívül fontos.

Akvarell gesztenye a tanfolyami anyagból

Remélem, tudtam segíteni, hogy mostantól ne kelljen pironkodnod, hogy az életben szebbek a festményeid színei, és a fehér háttér valami bődületes sárga tónust vesz fel a hófehér szín helyett:)

Nos, akkor nincs más hátra: festésre és fotózásra fel:)

lamibakos logo

Szólj hozzá:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Az első kiadott inspirációs-festményes könyvem, teljesen ingyen.

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Tudod, mi van benne?

Egy olyan ember festményei és a hozzáírt inspiráló gondolatai, akit igyekeztek lebeszélni céljai és tervei megvalósításáról.

De ugyanez az ember megkapta mégis az élettől a legnagyobb ajándékot, melyet bárki remélhet. Ezt mondta neki egy nap egyik gyermeke: „Anya, te példakép vagy nekem! Büszke vagyok rád és irigyellek is egy kicsit, hogy ennyi támadás után is képes voltál megvalósítani álmodat!”

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon. Az egyik első kiadott könyvem felújított, kibővített változata.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Már ennyien kérték: 6 179 fő