Barion Pixel

Mit tanulnak nálam a festeni vágyók?

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

A festés nem pusztán kikapcsolódást nyújt, hanem ezer más dologra is megtanítja az embert.

Erre viszont csak akkor van lehetősége az egyénnek, ha igazán, a szó legnemesebb értelmében, alázattal fordul a fejlődés felé.

Zsuzska (a két mellékelt kép alkotója), mikor hat évvel ezelőtt eljött hozzám, hogy meg akar tanulni festeni, akkor még igazából csak azt tudta, hogy örömmel tölti el, ha rajzolhat..Lelkesedése határtalan volt, így ehhez már csak a rajz és festés tudást kellett átadni.

Amikor hozzám jönnek a leendő tanítványok, akkor először is megismerkedünk. Látni szeretném, mit alkottak, ami persze nem befolyásol abban, hogy mire lesznek képesek a továbbiakban. Leginkább azonban az érdekel, milyen emberek. Mennyire nyitottak, mit jelent nekik a festés, tudunk-e kommunikálni, nem vág-e a szavamba, ha beszélek, határozottsága ellenére alázattal fogadja-e a másik véleményét? Ezek nagyon fontosak ahhoz, hogy eljussunk A pontból B-be, vagyis oda, amit én festészetnek nevezek.

Egyfajta módon tanítok, egy célt akarok elérni: realista ábrázolás megtanítása. Ez nem egy hónap alatt történik, de nem is egy év munkája. Akik ezt megértik, hogy én is állandóan tanulok, a rendszeres festéssel folyton folyvást fejlődök, így ezen a pályán soha nem mondhatja el senki magáról, hogy már mindent tud, velük nagyon jól tudunk együtt dolgozni.

Hiszem, hogy úgy alakulhat ki bárkinek is a saját stílusa, ha először a valósághű ábrázolást tanulja meg. Csak azt lehet formálni, ami már létezik. Egy absztrakt festő is úgy tud igazán hatásos munkákat létrehozni, ha tud bizonyos szabályokat, ismeri az eszközt, az anyagot, az alapdolgokkal tisztában van.

Hogy akik velem tanulnak, utána realista festők lesznek-e? Lehet, de az is teljesen normális, hogyha nem. Én azt a tudást adom át, amiből lehet építkezni, és magabiztosan kezelni az ecsetet.

Hogy ez élményszámba megy-e? Mivel feszegetem a határokat, egyre többet várok el a tanítványoktól, ezért a mostani élményfestésekhez viszonyítva inkább munkának nevezném a velem töltött időt. Viszont pont ez a munka az, ami az élet összes területén utána hasznosíthatóvá válik.

Gondolj bele, mekkora dicsőség látni magadon, hogy foglalkozásról foglalkozásra egyre jobbá válsz, már nem félsz az ecsettől, a kihívás az új feladattól nem rémiszt el? Ha erre képes vagy, akkor ezt az önismereti tudást bármely más területen is kamatoztathatod az életben.

A csoportos foglalkozások alatt ugyanúgy igyekszem a maximumot kihozni az emberekből, mint az egyéni oktatáson. Természetesen teljesen más fejlődést mutat egy magánóra eredménye, mint ahol több ember is fest egyszerre. Viszont mindkettőnél célom, hogy a lehető legtöbbet mutassam meg a jelenlevőknek önmagukból, értsd alatta: aki igazán akar valamit, el tudja érni 🙂

Amennyiben szeretnél velem megtanulni festeni, mintahogy Zsuzska is tette, akár privát órák alkalmával, vagy érdekelnek a csoportos foglalkozások írj, hívj:

Telefon:06 30 489 49 26

Email: festomuvesz@lamibakos.com

Várlak szeretettel: Lami

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Az első kiadott inspirációs-festményes könyvem, teljesen ingyen.

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Tudod, mi van benne?

Egy olyan ember festményei és a hozzáírt inspiráló gondolatai, akit igyekeztek lebeszélni céljai és tervei megvalósításáról.

De ugyanez az ember megkapta mégis az élettől a legnagyobb ajándékot, melyet bárki remélhet. Ezt mondta neki egy nap egyik gyermeke: „Anya, te példakép vagy nekem! Büszke vagyok rád és irigyellek is egy kicsit, hogy ennyi támadás után is képes voltál megvalósítani álmodat!”

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon. Az egyik első kiadott könyvem felújított, kibővített változata.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Már ennyien kérték: 2 568 fő