Szakítás konyhai recept alapján….

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

“A farkát a lába közé húzva kúszott vissza hozzám, én meg úgy éreztem, hogy nyertem, mintha egy versenyben legyőztem volna azt a másik nőt, de valójában csak annyi történt, hogy újra összejöttem egy seggfejjel.”

…avagy óvatosan azzal, ha nem megszokott dolgot akarsz csinálni.

A minap a répatorta receptjét kerestem. Piskótát, pitéket és egyéb hétköznapi süteményeket félálomban is elkészítek, de ezt ritkán sütöm, így jól jön a mankó.

Van egy hely a konyhában, ahova trehány módon a kapott recepteket lerakom mindenféle papírfecnire lejegyezve. Nos, itt keresgéltem, mikoris az egyik ilyen férc hátulján a következő idézetet találtam:

“A farkát a lába közé húzva kúszott vissza hozzám, én meg úgy éreztem, hogy nyertem, mintha egy versenyben legyőztem volna azt a másik nőt, de valójában csak annyi történt, hogy újra összejöttem egy seggfejjel.”

Szakítani sosem lepkeröppenés. Ha elhagyunk valakit, az is fáj, ha minket hagynak el, az még durvább.

Valami végetér ilyenkor. Visszafordíthatatlanná válik egy jó vagy éppen rossz időszak.

De örülni nem tudunk a kimondott végszó után önfeledten.

Nem úgy terveztük a kezdet kezdetén, a babarózsaszín virágszirmos hullás közepette, hogy elválnak majd útjaink.

Most leginkább az idézet fényében nem arról a szakításról beszélnék, ahol a szerelem még él az elhagyott félben.

Nézzük inkább azt a variánst, ahol már egyre távolabb szeretné tudni az alany a közelségét annak az embernek, akiben anno bízott, hogy “love at first sight … forever”, de aztán egyre jobban hullott le az álca jelleméről, így szégyenkezve kelt reggelente, hogy még mindig nem tud a barátai szemébe nézve azt mondani: megtettem, bakker, otthagytam!!

Nos, bár ha belegondolunk, hogy csak árt magának azzal, hogy nem meri kirúgni a pasit/csajszit, akinek már szinte szó szerint sem látványát, sem hangját, sem szagát nem bírja, mégsem teszi meg a könyörtelen, mindent megváltoztató lépést.

Hogy miért is ilyen hülyén önsanyargatóak egyesek?

Sokan úgy gondolják, hogy leginkább azért halogatják a szakítást, mertgyűlölnek egyedül lenni. A mai világban, ezen az internetes rohangálós “ma vele vagyok, holnap a másikkal” magatartásformát diktáló társadalomban ez már szinte értelmetlenné vált félelem. Ha nem is jön be elsőre a komoly kapcsolat, de a magány totál kizárt azoknak, akik tesznek valamit a párkeresésért.

Itt valójában nagyobb probléma áll fenn, ami nem más, mint a akudarcélmény.

– Már megint nem sikerült valamit megtennem, amit elterveztem (házasság, gyerek, közös nyaralás, esti vacsik, mindennapos szex ugyanazzal az emberrel, blablabla)

– Felesleges ezt a barmot elhagynom, a többi sem lesz különb, én csak ilyen aberráltakat tudok magam köré gyűjteni.

– Ha elhagyom, tuti a szüleim/barátaim/kollegáim/pletykás Julcsi néni a szomszédból majd jól a fejemhez vágják, hogy ők ezt előre megjósolták. Na, erre aztán rohadtul nem kíváncsi senki.

Soroljam még? Nyugi, abbahagyom, pedig lenne még egy-két felvetés arra, hogy miyenfélelmekmotiválják ilyenkor a halandót a döglött sárban való dagonyázásra.

1, A múltbéli tapasztalatok jövőben való igazolása.

2, A megfelelni akarás a külivlág felé.

3, A sikerorientáltság sikertelen megvalósítása.

Ebből a három fenti felvetésből legalább egy mindig szerepel a döntésképtelenségben.

1.A múltbéli tapasztalatok jövőben való igazolása:Ha már valakivel sokszor megtörtént egy eset, meg van róla győződve, hogy ez az ő karmája (de utálom ezt a kifogást!), így beletörődve viszi sorsát, és mosolyogva konstatálja kifelé, hogy bocs, ő egy lúzer, ő ezt a lapot húzta, és higgyük el, ő is utálja, de nem írhatja át a nagy könyvet egy új forgatókönyvért. Már szinte keresi az új kapcsolatában ugyanazokat a buktatókat, vagy ha véletlen megjelenik valami hasonló szösszenet, máris igazolni látja jósbéli képességeit, hogy a kerék valóban nem szögletes, hanem ugyanoda forog vissza unos untalan.

2.A megfelelni akarás a külivlág felé:Az emberek bírják, ha imádják őket. Az meg aztán hab a tortán, hogy tiszteljék is életéért. Ha egy kolleganő, barát, szomszéd, vagy egy állandóan felemlegetett unokatestvér sokkal szebb életet él, folyton riválisként tekint rájuk, sosem vallaná be, hogy az övé egy ocsmány poshadvány, és valójában a szenvedésen kívül neki nem jut más, hisz így kizárnák őt a “csodás élet díja” versenyből, ha lerántaná a hamis álcát kapcsolatáról.

3. A sikerorientáltság sikertelen megvalósítása:Egyes alanyok annyira lélegzik a sikert, hogy ami nem teljes az életükben, azt vagy struccpolitikával nemláthatóvá teszik, vagy addig színezgetik ceruzával, hazugságokkal, amíg meg nem felel saját elvárásuknak. Az nem érdekli őket, hogy egyetlen kép sem stimmel belőle, hisz mindegyik mögött ott van a fekete-fehér valóság. Sikerülni kell, mert azt akarom!!! Lazán beteges egy gondolatforma.

Ritka ma már azt hallani, hogy a kapcsolatok hossza szinte megegyezik az élethosszal. Ahogy a mai tinik “diktálják”, nem az a lényeg, hogy találjanak egy jó kapcsolatot, hanem egyes közösségekben minél nagyobb számot mondhassanak a szombat esti buli után, akiknek megengedték, hogy itt-ott megdugják őket (bocs, erre nem írhatom, hogy szeretkeztek tíz pasival, szerelmeskedtek nyolc lánnyal, ez pusztán tényleg csak egy lukbetömési jelenet).

Több ismerősöm dolgozik kamaszokkal, és fenti számok létező adatok és tények. Nem a minőségre megy rá a mai fiatalok nagy létszáma, hanem mennyiségi kérdést csinálnak a “hódításból”.

Pedig ez nem az.

Lehet persze úgy értelmezni, hogy a nagy számok törvénye alapján talán egyszer csak becsúszik valaki (akár szó szerint értve), akiért érdemes lesz felhagyni a statisztikai adatok támogatásával, és a ritka esetek közé, mint a hosszú, boldog kapcsolati rendszer felzárkózni, és erősíteni azt.

De ez megint csak egy béna belemagyarázás lenne.

A siker a hazugságban rejlik – gondolják ők, majd nem értik, miért válnak pánikbeteggé, mire föl a sok kiütés a testükön, hogy lehetséges, hogy még negyven fokos hőségben is lebetegszenek és így tovább.

Mert betegre hazudják magukat, és nem merik azt mondani, hogy egy seggfejjel jöttek össze, hanem egy adatot csinálnak a gépezetbe, amit majd az unokák előtt is keményen titkolhatnak (már ha lesz, aki ezer pasi vagy kétezer nő után kedvet kap egy ilyen emberrel családot alapítani).

És vajon mit jelent majd nekik a boldogság?

Lesz kinek répatortát sütniük?

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top