Szerelmes festőnő :)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

egy párkapcsolathoz két ember kell. Egy, aki ad, és egy, aki fogad. És ez a szerep szinte pillanatonként változik, és kerül át a másik emberre

A minap mondtam épp Kedvesemnek, hogy mellette minden olyan dolgot megteszek, melyre addig valamiért csak irigykedve néztem, de nem gondoltam volna, hogy képes vagy esetleg elég bátor vagyok hozzá.

Nem tudom, hogy csinálja, mivel késztet arra, hogy gondolataim cselekvéssé váljanak.

Talán csak azzal, hogy őszintén és tisztán szeret?

A lényeg az, hogy úgy tud formálni, és jobb és jobb embert alkotni belőlem, hogy észrevétlenül, de egyre boldogabbnak érzem magam, és elégedetten fordulok saját belsőm felé is.

Tudom, egy párkapcsolathoz két ember kell. Egy, aki ad, és egy, aki fogad. És ez a szerep szinte pillanatonként változik, és kerül át a másik emberre.

Nemrégiben volt egy mini kiállítása a csoportos tanfolyamomnak.

Néha azon veszem észre magam, hogy nem vagyok tudatában annak, hogy amit könnyedséggel végzek, és olykor még többet és többet kívánok kihozni magamból, az már másoknál mennyi minden jót jelent.

Mikor feltettük a diákokkal a képeket, már akkor is rengeteg szülő és tanuló dicsérte a kis csapatom alkotásait. Erre valamiért azt gondoltam, hogy kedves udvariassági gesztusból fakad, hisz ott vagyunk, és szeretnének nekünk szép szavakat mondani. De mikor megtudtam, hogy a tantestületben ódákat zengtek az oktatásról és a diákjaim fejlődéséről, és még a tanévzáró értekezleten is említést tettek róla, akkor már éreznem kellett, hogy tényleg jó dolgot viszek végbe a gyerekekkel.

Nos, valahogy így van ez minden emberi kapcsolatban. Én adtam a tanulóimnak instrukciókat, és akik megfogadták, vagy legalább saját habitusukra formálták (sosem erőltetek semmilyen technikát, pusztán tanácsokkal látom el őket), azok mind elégedetten tették fel tanév végére képeiket.

Talán ilyen egy ideális szerelmi kapcsolat is. Nem mondjuk meg a másiknak, hogy mit tegyen, hogyan gondolkodjon, miként viselkedjen. Ha kérdez, tanáccsal látjuk el. Ha úgy érezzük elakadt, bátorítjuk, hogy mi bízunk benne. Ha elfáradt, valamilyen gesztussal igyekszünk frissességet vinni életébe.

Pontosan ez a gyémánt effekt. Csak akkor válunk ékkővé, ha finoman formálnak meg bennünket.

A másik nagy szerelem pedig nem más számomra, mint a festészet.

A festészet tanítása és maga az alkotás hatalmas élményt jelent nekem. Tény, ahogy egy evangéliumban elhangzik, az ember nem azért gyújtja meg a gyertyát, hogy utána az ágya alá tegye. Így van ez ebben a művészeti ágban is. Talán engem sem tenne boldoggá, ha csak magamnak alkotnék, csak magamat fejleszteném.

Szerencsére ezt nem is igazán tudom, hogy milyen érzés, hisz képeim folyamatosan magántulajdonba kerülnek, rendszeresen visszatérő vásárlóim festményeim előtti szerelmes pillanatását pedig talán semmiért sem adnám cserébe.

Mikor kipattan egy érzés, egy gondolatsor lelkemből, és vázlat formájában megalkotom, akkor már szinte alig várom, hogy a kész festményen az aláírásom rátehessem.

De eközött a két fázis között – ihlet majd az aláírás – igen hosszú szakasz áll még. Rengeteg munkát, időt, tanulmányt kell ráfordítanom, hogy végre célomhoz érjek.

Tény, hogy a szignóm feltétele valami olyasmit jelent, mikor egy regényíró az utolsó záró sorát teszi könyve végére. De valószínűleg ő sem hagyná ki azt a sok-sok hónapot, esetleg évet, mely odáig elvitte őt.

A festés egy gyönyör! A színek kikeverése, az alakok életre keltése, a gondolatok megformálása csodálatos élmény.

Szóval boldog nő vagyok!

Két szerelmem is van.

Egy férfi és a festészet 🙂

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top