SZÜLETÉSNAPOMRA…MAGAMNAK….NEKED!!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Sokan az új évvel vannak úgy, hogy valami változást kell létrehozni. Megesküsznek minden élőre és halottra, hogy megvalósítják álmaikat jövőre.
Nekem az újév nem jelenti ezt sosem

Sokan az új évvel vannak úgy, hogy valami változást kell létrehozni. Megesküsznek minden élőre és halottra, hogy megvalósítják álmaikat jövőre.
Nekem az újév nem jelenti ezt sosem, hisz ha szerda van, másnap tuti, csütörtök lesz, és amit előző nap elkezdtem, azt folytatnom kell, befejeznem és bla meg bla meg bla.
A születésnapom viszont teljesen más.
Ma hajnalban ébredéskor rájöttem, hogy mivel a családomban nem volt erre példa, ezért kötve hiszem, hogy még egyszer annyi évem van előre, amennyi hátra, hisz senki nem élt nálunk közel száz évet.
Szóval nincs mese, lassan indul egy olyan időszak az életemben, melyben az előző évek tapasztalatai alapján valami brutál állat jó életet kell leélnem.
A közelmúltban volt egy egészségügyi gondom, amiről három hétig nem tudtuk, mi lesz az eredménye. Ez a három hét maga volt a bizonytalanság. Az ember hinni akar benne, hogy csak figyelmezteti őt a Nagyakaratú, de még nem a végső elszámolás van közel.
Ez az eset is ráébresztett arra, hogy baszki, az én életemet nekem kell megírni, megrajzolni, megfesteni, a lehető legmaximálisabb teremtéssel megélni.
Párommal úgy tettünk, mintha a hétköznapok mennének tovább, de azért mindkettőnknek állandóan a fejében volt a kérdés: mi a franc lesz holnap? lesz még negyven évünk együtt?
Hát a kő, ami lezuhant az eredmény és a doktornő mondata után: “jó hírem van!” durva hangrobajjal zuhant le mindkettőnknek.
Nos, ennyit az előzményekről. A lényeg az egészből egy mondatban, ami ezt a pár hetet és a mai születésnapomat illeti: LÉGY ROHADT BÁTOR ÉLNI AZ ÉLETED!!!!
Összeállítottam egy Jókívánság listát magamnak. Ha gondolod, merülj el benne, hátha találsz magadnak is valamit belőle. Nos, íme, amire mindig és mindig figyelmeztetni kell magam:
– Tervezd meg a jövődet egy életre!!
– Tervezd meg a jövődet egy évre!!
– Tervezd meg a jövődet egy hónapra!!
– Ha végre megvan a terved, menj neki annak a nyomorult megvalósításnak!! Igen, nyomorult, mert sokszor bele fogsz dögleni, fel akarod adni, nem érted magad sem, mi a francért harcolsz, mikor úton útfélen le akarnak beszélni róla, és egy langyos és unalmas posványba akarnak vissza döngölni.
– Állj fel minden egyes kiütés után! Ne fókuszálj jobbra és balra! Egyetlen irányba nézz: előre! Ne engedd, hogy a figyelmedet elterelje bármi is a végcélról!
– Légy olyan, amilyen vagy! Ez baromi fontos!! Ne vegyél fel rád nemillő habitust, ne akarj megfelelni viselkedéseddel másoknak! Ahogy elkezdesz pózolni, máris másnak az álmát fogod megvalósítani! Légy nyers, ha ilyen vagy! Maradj kedves, ha ez jön ki belőled! Okoskodj állandóan, ha ez tesz boldoggá! Kushadj és légy szemlélődő, ha utálsz szerepelni! De soha, de soha ne azt tedd, amit másoknál láttál, hogy sikeresek lettek, ezért tutkó neked is úgy kéne viselkedned!
– Ha megvan a terved, felépítettél minden lépcsőfokot, elindultál előre, utána mindig adj időt magadnak egy vállveregetésre, ünneplésre. Nem sokan fogják ezt megtenni Neked. Piszkosul ne várd, hogy majd dicsérgetnek, és mondogatják, milyen hatalmas arc vagy. Simán utálnak majd, lebeszélnek a következő vázlatpontodról, sajnálkoznak, hogy “te hülye barom, szétdolgoztad magad, miért jó ez neked, még totál messze a cél?!” Na, ezeket az embereket vagy hagyd elmenni a fenébe magad mellől, vagy te hagyd ott őket, vagy egész egyszerűen erősödj meg ellenük, ha nincs más lehetőséged, és menj tovább azon a rohadt szúrós kavicsos utadon!
Röviden ennyit üzenek magamnak a jövőmre.
Nos, az egész jókívánság listám egy-két pontban hasonlatos egy fegyencedzéshez. Nem bírod, utálod, fáj, szúr, sírni akarsz, de mégis csinálod. Miért vagy ilyen hülye magaddal szemben? Miért nem egy olcsó könyvet veszel inkább a kezedbe és folyatod a baromságokat agyadba dőlni belőle? Hát azért (igen, kezdj nyugodtan hát-tal mondatot, ha így esik jól), szóval azért, mert nem minden fájdalom öl meg. Vannak olyan kínok, melyeket azért kell átélned, hogy jóval nagyobb legyen az örömed, mind a komfortzónában élőknek.
A fájdalom csak ezeket a dolgokat öli meg: a gyávaságod, a céltalanságod, a lustaságod.
Ezek a fájdalmak azért párosulnak a fejlődésedhez, hogy még jobban értékeld magad, és a megtett távot.
Hogy mi a különbség a sport és egy könyv megírása, vagy több száz festmény eladása között?
Semmi.
Csak annyi, hogy máshol fáj, másként szenvedsz, más testrészed könyörög pihenőért. De te nem teheted meg, mert a holnap csak akkor lesz eredményes, ha ma teszel érte valamit.
Egy házat sem a puszta földbe építenek fel, hanem totál biztonságos alapot készítenek előtte le. Ha nincs alapod, nem részletenként, fokozatosan építkezel, szerintem felejtsd el, hogy lesz mibe az ablakot behelyezned, ahonnan laza mosollyal kitekinthetsz.
Kívánok mindenkinek (naná, hogy magamnak is) ezen a napfényes szombaton sok-sok boldogan megélt, verejtéktől csillogó elégedetten mosolygós napot!!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top