Vágyfelkeltés…mesteri fokon

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

….olvastam egy cikket arról, hogyha mindennap szeretkezik egy pár, akkor bizony erős kreativitás kell, hogy ezt több tíz éven át izgalmassá tudják tenni (heti egy nap böjtnek azért bőven elég, még mielőtt rá lenne fogva, hogy a “fáj a kisujjam” jelenet csak a szenvedély fenntartása miatt van).

Van egy rajzfilm, ahol a (talán) kacsák Szenteste azt kívánják, bárcsak minden nap ünnep lenne. És lőn érkezése Jótündérnek, máris valósággá válik mindez. Elmeséljem a szereplők arcát az ötödik Karácsony reggelén?

Aztán olvastam egy cikket arról, hogyha mindennap szeretkezik egy pár, akkor bizony erős kreativitás kell, hogy ezt több tíz éven át izgalmassá tudják tenni (heti egy nap böjtnek azért bőven elég, még mielőtt rá lenne fogva, hogy a “fáj a kisujjam” jelenet csak a szenvedély fenntartása miatt van).

De még az is eszembe jutott így Karácsony után, hogy mennyivel értékesebb számunkra egy olyan esemény, tárgy, személy megszerzése, birtoklása, érdeklődésének felkeltése, akiért-amiért meg kell küzdeni.
És még egy apró szösszenet. aztán tényleg abbahagyom az időnként igénytelen olvasottságom felsorakoztatását: egy könyvben szólt egy részlet arról, hogy a gazdag kereskedőnek volt egy álma, melyet már régen megvalósíthatott volna. Mikor megkérdezték, hogy mégis miért halogatja, csak ennyit mondott: ha már az enyém lesz, nem lesz miért reggelente felkelnem.
Ez valójában így igaz, hogy az ember kicsit aggódik attól, mikor álmai hevernek a lába előtt, akkor már nem lesz több motiváció az élethez? Lehet egyáltalán új és új célokat alkotni magunknak, melyek megszerzése időnként lehetetlennek tűnik, de heves kitartásunk és küzdelmünk, erős önismeretünk miatt tudjuk, hogy képesek vagyunk a megszerzésére?
És egyáltalán, mi az érték, mi számít olyan dolognak az ember életében, melyet nemcsak megszerezni, hanem ápolni, és megtartani is feladatnak tekinthető? 
Kívánom így ünnepek után, mindenkit tegyen boldoggá a küzdés, a hit, mely lendületet ad a megfáradt pillanatokban, illetve a legfontosabb dolgot: hogy a szürke kapjon színeket, és mindenki saját fehér vászna teljen be fénnyel és élettel.
Csak egyetlen dolog szükséges ehhez: AKARAT!
Na és persze ÉN! 🙂
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Az első kiadott inspirációs-festményes könyvem, teljesen ingyen.

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Tudod, mi van benne?

Egy olyan ember festményei és a hozzáírt inspiráló gondolatai, akit igyekeztek lebeszélni céljai és tervei megvalósításáról.

De ugyanez az ember megkapta mégis az élettől a legnagyobb ajándékot, melyet bárki remélhet. Ezt mondta neki egy nap egyik gyermeke: „Anya, te példakép vagy nekem! Büszke vagyok rád és irigyellek is egy kicsit, hogy ennyi támadás után is képes voltál megvalósítani álmodat!”

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon. Az egyik első kiadott könyvem felújított, kibővített változata.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Már ennyien kérték: 986 fő