Asztrológiai előrejelzés, avagy mit rejt a csomag?

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Vannak ugyebár ezek az “egymáshoz illő pár vagytok-e? most kiderül!” cikkek. Az ember rohan, és egy friss kapcsolat elején képes végigböngészni minden sort, hogy beigazolódjon az esetleges előérzete, mely szerint sivár, gyenge alapokon nyugvó kapcsolat várható, vagy éppen egy őrületes szerelemtől és totális jólétről szóló harmóniát ígérnek Irénke “tanítványai”.

Nem sok embert ismerek, aki ne futott volna bele egy horoszkópba, majd vagy hülyére nevette magát, vagy lelkes ösztönzéssel indult neki az ott leírtak megvalósításába.

Egyetlen egy szakembert sem kívánok degradálni, ezt előrejelezném. Valószínű vannak életutak, valóban bekövetkező jóslatok.

De van egy ennél sokkal fontosabb dolog, amit tartok: mihelyst nekimegyünk jövőnk kutatásának, szinte képtelenség kiverni a fejünkből az előrejelzéseket. Akár hisz benne valaki, akár kételkedőként fogadja.

Ha igen röviden akarnám megfogalmazni, más egyébről sincs szó, mint egy bekódolásról.

Magam is igen sokat jártam jósokhoz, csillagállásból olvasókhoz. Hogy ezek mind valóra is váltak, amiket ott hallottam? Szerintem egyáltalán nem fura és meglepő a válasz: igen, többségében minden teljesült.

De volt-e ezeknek köze saját akaratomhoz, terveimhez? Vagy egész egyszerűen semmi másra nem tudtam fókuszálni, mint a jövőben olvasók szavainak irányadására?

Talán a kettő együtt hozta létre a valóságot. Hisz egyrészről makacs énem nem igazán engedi, hogy bárki beleszóljon terveimbe, másrészről azért csak elültetik egy-egy “szeánsz” alkalmával a kis tőmondatokba ágyazott nagy valóságot a szakemberek (és itt most a tényleg tanult emberekre gondolok, nem azokra, akik a homokozóban két évesen megérezték, hogy Pistike mindjárt bepisil, ezért anyukájuk azonnal beiskolázta őket egy jövendőmondő mellé).

De most térjünk ki egy kicsit Irénkére, akiről a hírlevelemben írtam.

Irénke tologatja a felmosóvödrét, mi éppen aznap reggel kicsit szomorúan megyünk dolgozni. Irénke, mint mindenki anyja/nővére/barátnője azonnal kezelésbe vesz minket. Miközben szorgosan jár a keze, vagy épp a partvisnyélre támaszkodik kemény tapasztalással a háta mögött azonmód diagnosztizál minket: Kedvesem, ma nagyon lógatja az orrát!

Mi valahogy úgy érezzük, hogy Irénke a bizalmasunk, hisz észrevette a könnnyáztatta sminkünkből, az üveges tekintetünkből és lefelé görbülő szánkból, hogy ma tényleg nagy a para. Erre fogjuk, íziben elmeséljük neki gondunkat, mire Irénke a maga bölcsességével ellát minket tanáccsal.

Ha aznap kevesen dobták a papírkosár mellé a kéztörlő kendőket, akkor bizony lelkesíteni fog minket, hogy minden jóra fordul, lássa csak meg kedveském! Ha viszont a szappanadagoló megint bedöglött, és a föld alatta tele van odaragadt foltokkal, akkor osztani és szidni fogja az összes élőlényt, akinek farkat helyezett lábai közé a Teremtő. És mi meghallgatjuk. Ráadásul még igazat is adunk neki.

És itt akkor most lépjünk tovább arra a területre, ahol két jegy szülötteinek egymáshoz viszonyulását elemzik a hozzáértők vagy éppen magukat hozzáértőknek gondolók.

Vannak ugyebár ezek az “egymáshoz illő pár vagytok-e? most kiderül!” cikkek. Az ember rohan, és egy friss kapcsolat elején képes végigböngészni minden sort, hogy beigazolódjon az esetleges előérzete, mely szerint sivár, gyenge alapokon nyugvó kapcsolat várható, vagy éppen egy őrületes szerelemtől és totális jólétről szóló harmóniát ígérnek Irénke “tanítványai”.

Nem szándékozom pazarolni a szavakat arra, hogy mindkét esetben előfordulhat teljesen az ellenkezője.

Egy párválasztásnál az embernek van egy befogadási tűrőképessége, egy kompromisszum szintje, ami alá csak akkor megy valaki, ha bődületesen fél attól, hogyha nem alkuszik meg, akkor örökre az úgynevezett pókháló effekt szövi be testét-lelkét, ergo a magány helyett inkább választja a boldogtalanságot.

Ha viszont magabiztossága, tartása arra ösztönzi, hogy szintje alatt (már elnézést) van a párja akár nő, akár férfi esetében, akkor bölcsen bízik abban, hogy a Teremtő nem csinált bolondságot, mikor a borda-történettel minden egyes férfinek/nőnek a megfelelő, leginkább hozzápasszoló párt megalkotta. Ergo: kitartó türelemmel, könnyed várakozással mindenki felé elsodorja egyszercsak a szél a legjobban hozzáillő embert.

A párválasztás, egy működő, szeretettel és szerelemmel telt kapcsolat telve van megalkuvásokkal. Ezek a játszmák, élethelyzetek nem kemény megpróbáltatásokat jelentenek, hisz ahol két ember valóban az “egymásnélkülsohatöbbet” érzelmekkel van telve, ott ezek inkább kedvességnek, és figyelmességnek tudhatóak be, mintsem kényszeres letörésének saját komfortzónánknak.

Nos, megjósoljam, hogy mi vár azokra az emberekre, akik türelemmel képesek kivárni életük szerelmét, akik nem maradnak egy bomló kapcsolatban a magánytól való félelem miatt, és akik értékesnek tartják magukat ahhoz, hogy egy szintén értékes ember kedveseként éljék le életüket?

Íme az előrejelzésem: két lassan csoszogó, erősen őszbe hajló emberke egymás mellett karöltve sétál egy délutáni napon, miközben felidézik a régmúlt éveket, mikor már fiatalon hittek benne, hogy a legjobb embert találták meg maguknak társnak.

Nos, megvan a kép? Remélem, bekódoltam!! 🙂

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top