Csak lazán

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Vajon mi lehet a közös egy csibében, a majmokban és benned? Ha a darwinizmus érdekel, most csalódnod kell. Viszont van mégis valami, ami totál összeköt téged, az előbb említett egyedekkel. Persze csak ha elég laza vagy.

Mindenütt azt olvasod, hogy légy laza, vedd könnyedén a dolgokat. Te pedig egy napra, egy órára igyekszel is így tenni. De aztán visszajönnek a görcseid, félelmeid. Nehezíteni kezded lépteid, előrejutásod. Pedig rohadtul tisztában vagy vele, hogy ezzel csak azoknak okozol örömet és életigazolást, akik vissza akarnak tartani attól, hogy abban a tempóban haladj, amit elterveztél.

Nos, itt az ideje, hogy eldöntsd, kinek a kedvéért élsz. Azoknak akarsz igazolást szerezni, akik hátráltatnak, bátortalanok, esetleg még irigykednek is álmaid miatt. Vagy egyetlen ember fontos számodra, Te magad. Ne hidd, hogy ez önzőség.

Mihelyst elégedett vagy, rögvest adni is tudsz. Tapasztalatot, életkedved, életigenlést. Tudsz bátorítani, és másoknak példát statuálni. Hát mi ez, ha nem felelősség?!

Nehogy azt hidd, hogyha teszel önmagadért, akkor egy önző állatnak fognak kikiáltani. Felelős vagy életeddel másokért is. Ha szülő vagy, akkor ezt az érzést teljesen ismered. Ha viszont egyelőre ez nem adatott meg neked, akkor is nézzél körbe. Hány embert látsz magad körül, akiről tudod, szebb életet is élhetne. Be van tojva a változtatástól, erőtlen, a sok kudarc miatt elment a kedve egy jobb perspektíva felépítésétől.

De aztán jössz te. Nem azt mondod neki, hogy: “Hé, haver, ébredj már fel, ezt így meg így kell csinálnod, totál hülye vagy, ha maradsz a bevált tespedésednél!” Ezzel annyi ellenséget szerezhetsz magadnak, amennyit antiszociális éned elvisel.

Neked semmi más dolgod nincs, mint élni és mosolyogni. Ha szenvedsz, vagy nehezebben haladsz előre, akkor is tudatni mindenkivel, hogy totál érdektelen vagy az akadályokkal szemben. Neked ezek csupán létrafokok, amiken egyre feljebb kell jutni. Ezeknek számodra soha nem szinonímái a szenvedés, fájdalom és a többi sötéten nyomott fogalom. Te tudod, hogy ezek olyan burkok, mint a tojásé.

Szívesen készítenék egy interjút egy csibével. Vagy akár egy gyermekkel születése pillanatában. Szerinted sima út jut nekik? Semmi kín, gyötrődés? Közben agyalnak azon, hogy de rossz most nekik, ó jaj, mennyi kellemetlen pillanat, maradni kéne inkább a brutál keményen körbekövezett kényelmi szférában?

Eszükbe sem jut. Teszik a dolgukat, és ennyi.

Volt anno egy kísérlet. 100. majom elméletnek nevezték (na, ma beállatiasodok). Szóval, röviden, ez a kísérlet arról szólt, hogyha egy majom elkezd egy szokást felvenni (itt a burgonya megtisztítása a homoktól volt a másolt példa), akkor utódaik, és lassan egész környezetük így tesz. Nos, a lényeg viszont ezek után jött. Azok a majmok, akik nem voltak a szigeten, szinte ugyanabban az időben rászoktak arra, hogy ők is tisztítva kezdik enni a burgonyát. Nem látták egymást, nem kommunikáltak. De hasonlóak voltak, így azonosan kezdtek el élni.

Kezdj el könnyedén reagálni az élet nehézségeire, haladj görcsök nélkül a kitűzött feladat felé. És mit fogsz tapasztalni? A környezetedben egyre többen veszik fel ezt a habitust. Nem akarok belefolyni nyáladzó szövegbe, hogy: “és akkor hirtelen minden rózsaszínre változott, az emberek boldogan éltek, míg meg nem haltak blablabla…”.

Körülötted csak azok fognak lemásolni, akik azonos mentalitással rendelkeznek, viszont útjuk során felvettek egy félelmi pózt. Látva téged viszont egyre könnyedebbekké válnak. Talán soha nem fogják megköszönni neked, nem teszik tiszteletüket feléd, hogy tanítottad őket valamire.

Piszkosul nem ez a cél.

A cél, hogyha minél többen görcs nélkül élnek körülötted, annál könnyedebb lesz neked is az előrejutás. Nem kell folyton átformálni magadban az ő negatív hangukat. Egyetlen dologra fókuszálhatsz: a fejlődésre.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top