lamibakos.com
Kiemelt Feladom! - ismerős ez a kijelentés? 2. rész

Feladom! - ismerős ez a kijelentés? 2. rész

Az előző cikkben a napi rutin kialakításáról írtam, most pedig a magányos farkasokhoz fogok szólni.

A művészet, vagyis maga az alkotási folyamat, egy magányos tevékenység. Amikor alkotunk, nem kommunikálunk, nem szeretjük felemelni a fejünket a munkánkból, saját kis világunkban vagyunk el.

De jön a következő lépés: ezt most magunknak alkottuk meg vagy a világnak is megmutatjuk?

A kezdeti munkákat szívesen teszik közkinccsé az emberek. Aztán egyszer csak elindul egy lavina, amiben bírálók hada veszi körbe a gyanútlan rajzolót, festőt. Már ezer hibát találnak benne, fikázzák, kinevetik.
Maga a készítő is tisztában van vele, hogy még nem tökéletes a munkája, de azért ezektől a megjegyzésektől nem kap szárnyat, hogy tovább fejlődhessen.

Azt a mondatot, hogy egy festményem készen van, talán még sosem mondtam ki. Mert sosincs kész. Sosem érzem azt, hogy már egyetlen ecsetvonást sem bírna el a kép. Viszont ez nem küld padlóra, nem érzem úgy, hogy ettől kevés lennék, nem tárhatnám fel a világ előtt a legújabb képem.

Hogyan tudod leküzdeni a félelmet, és ezzel együtt még fejlődni is az alkotásban?

Találj egy olyan közösséget, ahol segítenek, támogatnak, ötleteket adnak a javításra.

Hogy mit tud adni egy jól megválasztott csoport?

Támogatni fognak abban, hogy folytasd, amit elkezdtél, sohase add fel, saját tapasztalataik alapján láthatod majd, hogy a legjobbak sem ecsettel a kezükben születtek.

Tanácsokat kapsz a hibáid kijavítására, ötleteket adnak a továbblépésre.

Egy olyan közösség tagja lehetsz, ahol ugyanaz a szellem uralkodik, ugyanolyan vágy az alkotásra, ugyanaz a cél. Ez az egyik legnagyobb hajtóerő egy jó csapatszellemben.

Bármilyen munkádat megmutathatod, sosem cikiznek ki, hisz ők is voltak kezdők valamikor, ezért ők is emlékeznek rá, milyen érzés bátorságot gyűjteni ahhoz, hogy az ember meg merje mutatni munkáit.

Van egy csoportom az akvarellfestők részére. Itt a kezdőktől kezdve a profi szinten alkotókig mindenki felteszi munkáját.

Jelentkezz be, és mutasd meg magad, mindenben támogatásra találsz nálunk.

Neked mi a tapasztalatod a csoportokról? Mennyire érzed úgy, hogy támogatást kapsz az emberektől? Érdekel a véleményed, kérlek, írd meg itt kommentben.

 

Csodás alkotást kívánok!

Utoljára frissítve: szombat, 15 szeptember 2018 06:21

You have no rights to post comments