Barion Pixel

“Mikor leszek végre önálló???” – tetted már fel ezt a kérdést?

Ha már te is keseredtél el azon, hogy irányítással szuper jó képeket készítesz, de önállóan még nehezen megy, akkor íme egy pár sor erről, hogy megnyugtassalak: nem vagy egyedül:)

Az elsők között volt ez az olajfestményem, amit egy művész irányításával készítettem. Ketten voltunk, Leventével, a festőművész-tanárommal. Ő néha a hátam mögé jött, és kb. egy óránként mondott egy instrukciót, de szinte alig irányított, hagyta, ismerkedjek magamtól a technikával az olaj és az ecset párosával.

tanulmány duo
Első olajfestményeim egyik

Iszonyatosan frusztrált, hogy szinte alig beszél, és ezzel nem tudtam, jó vagyok-e vagy sem. Ellenben mégis elérte a célját, hisz azzal a kevés mondatával is hatalmasat lökött tudásomon.

Na de aztán hazamentem, és eljátszottam, én vagyok az olajfestők királynője, hisz egy pár mondat után is mennyire jót alkottam….. Hát ja….Csakhogy itt jött a nagy tévedésem.

Otthon nem volt senki, aki mellett biztonságban éreztem volna magam. Nem éreztem úgy, hogyha hibázok, tudok kihez fordulni. Egy képet készítettem el magamtól, így a gyakorlás, tapasztalat híján a tudás még nem igazán volt birtokomban. Ez a kép készült akkor otthon, amit vagy tízszer tovább festettem, mint az előző képet.

megmentési kísérlet
Önálló olajfestményem egy nap után

Amikor egyedül akarunk festeni, hirtelen nemcsak a technikára figyelünk oda, hanem beparázunk, hogy tényleg sikerrel járjunk. A félelemnél nagyobb blokk nem igazán létezik. Nem merünk alkotni, festeni,k énekelni, táncolni, hisz úgyis biztos elbénázzuk.

Ha te is olyan vagy, hogy szeretnél egy kép után mindent tudni – vagyis olyan, mint amilyen én voltam:) – akkor biztos neked is voltak elkeseredett pillanataid.

A jó hír az, hogy ez elmúlik. Na, nem úgy, hogy lefekszel aludni, és másnap reggelre varázsütésre dolgozik az ecset a kezedben. Ellenben akkor tényleg szinte csodákra leszel képes, ha minél több és több alkalommal ülsz le a vászon, papír elé, hogy csiszold tehetséged.

Tudod, én sem adhatok jobb tanácsot annál a rendkívül unalmas és idegesítő mondatnál, hogy “gyakorolj rengeteget!”. De a saját példámat felmutathatom, hogy ennek a számtalan elkeseredett és sokszor elégedett vagy éppen elégedetlen időtöltésnek meg lett az eredménye:)

Napraforgó olajfestményem

És hogy ne csak olajfestményt mutassak meg, íme egy akvarellkép, amihez szintén igen sok ecsetvonást előtte le kellett vetnem a papírra, hogy bátran hozzáfogjak:

Akvarell festményem

Az online akvarell tanfolyamban nagyon figyelek a tagokra. Nemcsak a videókban ismerkedhetnek meg a technikai lépésekkel, és a havi zoom festésen kapnak tőlem tanácsot.

Mindenkit arra buzdítok, küldje el alkotását, amit egy pár mondatban véleményezek.

Szeretném, ha mindenki érezné, “ott állok a háta mögött” még akkor is, ha vége egy-egy videónak. Hisz a biztonsági háló, egy ember, akitől lehet kérdezni, megmutatni neki az elkészült képet, nagy nyugalmat tud adni a fejlődéshez.

Szóval, nem vagy egyedül azzal, hogy aggódsz az önálló alkotástól és már izgatottan várod, mikor jön el a te időd, amikor magabiztosan ülsz le egy papír elé:)

De addig is, amíg nem érkezik el ez a pillanat, itt vagyok:) Számíthatsz rám:)

Ha először szeretnél bemelegíteni az akvarellbe, gyere, és próbáld ki magad az egy hetes ingyenes tanfolyamban. Kattints a kék gombra, és kapd elő a vizes poharad:)

Meséld el, neked is voltak-e olyan pillanataid, mikor megkérdőjelezted tudásod:) De arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogyan ugrottál át ezen a bizonytalanságon:) Írd meg kommentben:)

Festésre fel!!:)

Lamibakos.com
[ufc-fb-comments order_by="reverse_time"]
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Az első kiadott inspirációs-festményes könyvem, teljesen ingyen.

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Tudod, mi van benne?

Egy olyan ember festményei és a hozzáírt inspiráló gondolatai, akit igyekeztek lebeszélni céljai és tervei megvalósításáról.

De ugyanez az ember megkapta mégis az élettől a legnagyobb ajándékot, melyet bárki remélhet. Ezt mondta neki egy nap egyik gyermeke: „Anya, te példakép vagy nekem! Büszke vagyok rád és irigyellek is egy kicsit, hogy ennyi támadás után is képes voltál megvalósítani álmodat!”

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon. Az egyik első kiadott könyvem felújított, kibővített változata.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot