Teszteld le szereteted!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ahogy kedvesem és egy tanárom mondja: a dolgokat el kell rontani ahhoz, hogy okulhassunk belőle. Értem ezalatt ebben az esetben, hogy sokszor jobb néha ész nélkül lépni, nem felvázolni előtte eshetőségeket, mint inkább a “mi lett volna, ha”- soha ki nem derülő eseményeket vízionálnánk csak.

Önzetlen módon lehet szeretni?

Ha jobban magunkba tekintünk, rá kell ébredni, hogy nem olyan egyszerű erre a válasz. A szeretet alapvető lényege, hogy derűssé tesz minket a másik, általálunk rajongásig imádott ember boldogsága. Leginkább akkor érezzük ezt, ha mi magunk vagyunk ennek a kiváltott érzésnek az okozói.

Most egyetlen dologra kívánok fókuszálni, a szerelemre.

Mi van viszont abban az esetben, ha valaki iránt vonzalom ébred bennünk, azt kívánjuk, hogy boldog legyen, hisz tényleg valóban hatalmas hévvel vagyunk iránta, viszont nem általunk éri ezt el.

Nehéz elképzelni, hogy akit imád az ember/lánya, ha látná, hogy ez a másik ember mást ölel, és ezt ráadásul hatalmas szenvedéllyel éli meg, ez mégsem csalódottságra, keserűségre ad okot, hanem mosolyt csal lelkünkbe a szeretett személy örömét látva.

Nos, tényleg meg lehet élni, hogy ebben az esetben is jókedvvel tölt majd el minket a másik öröme? Hisz ha tényleg fontos ő nekünk, akkor az a legalapvetőbb, hogy jókedvet, derűt lássunk a másik ember életében, és ettől mi is elégedettek, és mosolygós lelkűek legyünk.

Na persze, ez lenne igazán a feltétel nélküli szeretet, rajongás. De lehetséges ez egyáltalán?

Ha mindezeken a kérdéseken végigmegyünk, rátekintünk saját életünkre, akkor hirtelen elő kéne kapni az önostort, hogy azon nyomban vezeklésünknek jelét adjuk, amiért is kiderül, mégsem vagyunk annyira jó emberek.

De miért is? Mert szeretnénk mi magunk is boldogok lenni? Mert azzal, hogy mi vidáman tekintünk a holnapra, azzal mások felé is sugározni tudjuk ezt az érzést? Mert az adok-kapok játékban az egyensúlyt tartjuk elengedhetetlennek?

Szétválasztani azt a két érzést, mely egyik oldalán az önzetlen adás van, a másikon pedig, hogy ez az adás a részünkről történt, ergo előtérbe helyezzük, hogy mi általunk lett boldog a másik, vagyis főszereplőjévé váltunk érzelmi kitörésének. rögvest egy ellentéttel kell szembesülnünk.

Ha nagyon le akarnám sarkítani, azt kellene állítanom, hogy úgy szeretünk szeretni, hogy az viszonzásra találjon, így a másik, felénk irányuló szeretete a cél, ergo a saját boldogságunk is egyben.

Íme néhány kérdés, melyekre a válaszokat mindenki maga adja meg:

– minden önzést feledve szeretek?

– önzetlen módon tudok fordulni az általam szeretett ember felé?

– boldog lennék-e, ha nem lennék részese, effektív létrehozója a szeretett személy boldogságának?

– tudnék úgy élni, hogy soha nem kapok viszonzást, mindig csak adni lennék képes?

– egyáltalán érdemes ezeken gondolkodni, vagy egyszerűbb lenne tiszta szívvel állni egy kapcsolatban, és megélni a pillanatot?

“A gondolkozás a tett halála.” – hogy miért is ez a mottó kerül ide a végére? Mert legfőképpen a nők, de sok esetben a férfiak is, az életet nem megélik, hanem értelmezik, boncolgatják, magyarázatot keresnek az eseményekre, a még meg sem történt lehetőségekre. Innentől fogva blokkot kap a tett, és mire egy gondolatsor végére érkeznek, a pozitív cselekvésből akár egy negatív képzelgés is lehet.

Ahogy kedvesem és egy tanárom mondja: a dolgokat el kell rontani ahhoz, hogy okulhassunk belőle. Értem ezalatt ebben az esetben, hogy sokszor jobb néha ész nélkül lépni, nem felvázolni előtte eshetőségeket, mint inkább a “mi lett volna, ha”- soha ki nem derülő eseményeket vízionálnánk csak.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top