Ikon

Ikon
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

“Képtelen vagyok rá” “Nincs erre időm” “Nincs senki a környezetemben, aki értékelné ezt bennem” “Fáradt vagyok hozzá” – …soroljam még?

Ezek és hasonló kérdések azok, melyek arról szólnak, miért nem változtatunk életünkön, miért engedünk a trendek sodrásának a saját habitusunk csiszolása helyett.

Biztos szinte mindenki látott múlt századi filmet, ahol a nők szoknyába bújtatott szerepüket adva egy férfi mellett akár dívaként, akár komikaként, de maguk voltak a megtestesült NŐK.

A másik oldalnak, a férfiaknak eszükbe sem jutott, hogy elirigyeljek a női nemtől a sminkkészletet, vagy hogy mellkasukat megszabadítsák a szőrzettől.

Sorolhatnám még, hogy mennyi minden változott a régi idők óta. Nem véletlen nem írtam oda, hogy régi “szép” idők óta. Mert nem feltétlen voltak azok. Háborúk, éhezések, munkanélküliség, testvérharcok. Ha jobban belegondolunk, semmi nem történik másként majd' fél évszázad alatt, mint napjainkban, hisz a mai korban is szép számmal akad tényező, mely nem feltétlen engedi, hogy az egyén saját elképzelése szerint haladjon az útján, hisz a körülmények sokszor nem saját elhatározásunk, hanem tőlünk független dolgok következményei. De valahogy mégis minden más volt anno.

Felesleges mutogatni a nőkre, vagy éppen a férfiakra, hogy honnan ered ez az erősen, most már szinte lassacskán divatosnak mondható szerepcsere. Mindenki hibás ennek az egyensúlynak az átfordulásáért, és senki sem.

A nők úgy érzik, helyt kell állniuk, harcolniuk kell a létfenntartásáért, vannak oly karizmatikus egyéniségek, hogy képesek legyenek bármilyen régen még férfiasnak mondott helyzetben is megállni a sarat.

A férfiak időnként pedig úgy vélik, nincs szükség erejükre, határozottságukra, döntésképességükre, ezeket mind a harcos amazonok leszakították a vállukról.

De valóban így kell ennek továbbhaladnia, és engedni kell, hogy bár az egyensúly megtartásával, hisz voltaképp csak szerepcsere, és nem a mérleg dőlése erősödik valamelyik irányba, de valahogy mégis az eredendő nemiséget meghazudtolva kell folytatódnia a világ fejlődésének?

Nézzünk meg régi filmeket, ahol Karádyék úgy diktálták a morált, hogy semmi modorosság nem ütközött ki belőle. Hisz az volt maga a valóság. Mint ahogy a mai mozgóképek sem sugallnak mást, csak a rohanást, a változást, a hajszát, a mai tempó másolatát tükrözik. Így nem lehet helytálló az a gondolat, mely szerint csak egy kiszínezett realitást adtak a vászonra a múlt század derekán a rendezők, hogy ezzel andalítsák el a közönséget.

Nos, Ön is velem tart az Ikon-világba?  🙂

További információk a festményről

Magasság: 30 cm
Szélesség: 25 cm
Alap: papír
Technika: szén
Ár: 15.000,-

Címkék:

Oszd meg ezt a bejegyzést

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Az első kiadott inspirációs-festményes könyvem, teljesen ingyen.

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Tudod, mi van benne?

Egy olyan ember festményei és a hozzáírt inspiráló gondolatai, akit igyekeztek lebeszélni céljai és tervei megvalósításáról.

De ugyanez az ember megkapta mégis az élettől a legnagyobb ajándékot, melyet bárki remélhet. Ezt mondta neki egy nap egyik gyermeke: „Anya, te példakép vagy nekem! Büszke vagyok rád és irigyellek is egy kicsit, hogy ennyi támadás után is képes voltál megvalósítani álmodat!”

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon. Az egyik első kiadott könyvem felújított, kibővített változata.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Már ennyien kérték: 982 fő