Barion Pixel

Akvarell festék teszt – kipróbált márkák

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ahhoz, hogy látványos munkát tudjál alkotni, az ecsetek mellett elengedhetetlen kellék a jó festék.

Ebben a cikkben bemutatok egy párat, melyeket végigteszteltem. A fő oka az volt, hogy szerettem volna olyan márkát kínálni nektek az induló akvarell eszköz csomagban, mely minőségében és árában is tökéletes választás. Akkor kezdjük is 🙂

Az első márka, amivel nagyon sokáig festettem, a Pannoncolor terméke. Elsőként is az szólt mellette, hogy magyar termék. Ha az általam kipróbáltak közöl a pigment tartalom miatt első helyezettet kell kineveznem, akkor ez lenne az. Van olyan színe, amit már ősidők óta használok, de mivel annyira dús, mint például a párizsi kék, ezért szintre kifogyhatatlan. A feketéje száradás után kivilágosodik, szürkés-kékes árnyalatot kap, így ha fekete színt akarsz használni, akkor azt érdemes kikeveréssel elérni, mint a piros és párizsi kék vagy a sötétbarna és párizsi kék keveréke.

Az egyik legdrágább festék ellenben az általam próbáltak közül, de mint előbb is említettem, pigment tartalma és kiadóssága miatt megéri. Tökéletes vele áttetszően és realisztikusan is dolgozni.

blank

A másik festék, amit teszteltem, a Van Gogh. Színeiben hasonlatos az előzőhöz, viszont sokkal kevesebb pigmentet tartalmaz, így több rétegezés után lehet elérni a megfelelő árnyalást. Inkább középkategóriásnak mondanám, de közelebb áll a tanuló festékhez, mint a professzionálishoz.

blank

Szintén tesztelve volt egy totálisan számomra tanuló festéknek ítélt, bár árában a legkedvezőbb, az Art Creation. Nagyon gyengék a színei, és ráadásul olyan árnyalatok vannak egyes készletekben, melyeket szinte sosem használ az ember, vagy éppen simán kikeverhetőek. Ebből a fajtából a tubusos és a szilkés kiszerelést is kipróbáltam. Sajnos nem igazán nyert. Kezdő tanulási időszakban esetleg ajánlott ilyent beszerezni, de az igazi valósághű felvitel nem lesz tökéletes.

blank

A St. Petersburg által piacra dobott Sonnet márka közelebb van a professzionális festékhez, mint a Van Gogh. Nem éri el pigmenttartalmában, így dússágában a Pannoncolort, ellenben gyönyörű színei vannak, és ami meglepő, habár ritkán használunk feketét, de ha valaki mégis ezzel dolgozik, gyönyörű mély ez a tónus nála, és ki sem fakul száradás után sem. Ára meglepően alacsony a minősége fényében.

blank

A választás ezért esett erre a termékre, mikor egy induló csomagot állítunk össze akvarellezőknek: szépek a színei, lehet vele valósághűen festeni, jó a kiszerelése, és az ára fele annyi, mint vetélytársaiké. A csomagban nemcsak a festéket kapod meg, hanem két ecsetet, vágott akvarell papírt, és pauszpapírt is küldök. Erre a linkre kattintva tudod megtekinteni.Amennyiben még többet szeretnél megtudni az akvarellről kattints ide, és olvasd el ezt az átfogó bejegyzésem róla.

Ha pedig szeretnél valósághűen, realisztikusan megtanulni festeni akvarellel, iratkozz be az online iskolámba erre a linkre kattintva olvashatsz róla.Remélem, segítségedre voltam 🙂

Festésre fel!!!

Lamibakos.com
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top