Melyik ecset a legideálisabb akvarellfestéshez?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Amikor elhatározod, hogy elkezdesz akvarellel festeni, és körbenézel az eszközök között, totális zavar lesz a fejedben.

A boltok kínálata hatalmas, az eladók, akik valljuk be, nem feltétlen művészek, így nem biztos, hogy ki is próbálták azt az eszközt, amit ajánlanak, szintén rengeteg dolgot mutatnak meg neked. És ugyanez van a webáruházak kínálatával is, képtelenség átnézni az összes ecssetfajta leírását és ki is próbálni azokat.

Az alábbi cikkben tapasztalatom osztom meg, hogy én miért tettem le a voksom a szintetikus ecset mellett:

Rengeteg fajtát kipróbáltam, a párszáz forintostól kezdve a több ezerért kínáltak mind megvoltak már. De egyik sem váltotta be azt, amellyel a valósághű technikát tökéletesen meg lehet alkotni. A szintetikus az egyik legolcsóbb ecset, így sokan úgy gondolják, nem vásárolnak gagyit, hanem befektetnek egy drágább fajtába. Ennél a technikánál viszont egyáltalán nem éri meg.

Mi szól a szintetikus mellett?


-tartja a nedvességet magában, viszont mivel száraz technikával is dolgozom, ezért nem jó, ha nem lehet kitörölni egy ecsetből a nedvességet munka közben megfelelően, így ez az ecsetfajta pont ideális arra, ha a nedves folyamat után egy teljesen száraz ecset kell
-a szőrszálak nedvesség hatására nem kezdenek el önállő életet élni, és csak összepödréssel lehet a hegyét visszacsalogatni az eredeti alakjába, így a szintetikus ecset kimosás után azonnal felveszi a formáját
-mind nedvesen lehet használni, hisz elegendő vizet és festéket vesz fel, mind szárazon, csak a festékbe mártva is lehet vele dolgozni, hisz ilyenkor is annyi festék kerül a szálakba, amivel tökéletesen lehet akár vonalkázni
-nagyon tartós, így amellett, hogy a legolcsóbb, nem kell minden hónapban új darabot vásárolni
-könnyen tisztítható, pont az előzőek miatt, hisz nem “ragaszkodik” annyira a pigmentekhez

Amennyiben még többet szeretnél megtudni az akvarellről kattints ide, és olvasd el ezt az átfogó bejegyzésem róla.

Ha pedig szeretnél valósághűen, realisztikusan megtanulni festeni akvarellel, iratkozz be az online iskolámba erre a linkre kattintva olvashatsz róla.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top