lamibakos.com
Kiemelt Feladom! - ismerős ez a kijelentés? 1. rész

Feladom! - ismerős ez a kijelentés? 1. rész

Sokszor mondtad már, hogy feladod? Nem rajzolsz tovább, nem nyúlsz többet festékhez, elég volt? Íme egy pár tipp arra, hogy mikor mélypontra kerülsz a rajzolásban, festésben, hogyan tudsz kimászni belőle.

Sokszor előfordul, hogy minden erőfeszítés ellenére nem fejlődik valaki. Amikor elővesz egy munkáját és újra dolgozni szeretne rajta, úgy érzi, hiába minden gyakorlás, semmi nem látszik a technikáján.
Tedd a kezed a szívedre? Tényleg eleget gyakorolsz? Valóban mindent megtettél ahhoz, hogy egy-egy lépéssel előrébb juss?

Akik hobbi szinte alkotnak, szerelemből festenek, ők is szeretnének fejlődni. Ehhez viszont nagyon fontos a kitartás, a napi gyakorlás. Ha azt mondod magadnak, hogy mindennap egy órát festesz, ez egész jól hangzik, de nem mindig teljesül, ugye?!

Hogyan tudod mégis megvalósítani, hogyha nem is egy, de legalább fél órát szentelhessél a festésnek, rajzolásnak naponta?

Tűzz ki egy időpontot! Ne csak azt mondd, hogy napi ennyi meg ennyi időt töltesz a művészettel, hanem légy konkrét. Te tudod, hogy mikor alkalmas az időbeosztásod erre, így válassz ki egy reggeli, délutáni, vagy esti időpontot. Ha te korán kelő típus vagy, akkor mondd azt, hogy munka előtt egy fél órával előbb kelsz ezek után, így fél hatra lődd be az ébresztőd. Ha már „megkínzod” magad ezzel a korábban keléssel, tuti nem leszel hülye, és csak lődörögsz munkába indulás előtt otthon, hanem valóban hasznosan fogod tölteni ezt a harminc percet. Ha pedig este vagy hatékonyabb, akkor ahhoz ragaszkodj.

Amikor az elhatározott időben mégsem dolgozol, egy kicsit biztos megharagszol magadra. „Nekem még ez sem sikerül” - ismerős? Ilyenkor ne hagyd, hogy a negatív éned elvegye a kedved. Másnap légy keményebb, és bizonyítsd be magadnak, képes vagy a magad ura lenni.

Te hogy osztod be az idődet, mikor festesz? Érdekel, neked hogy sikerül, kérlek írd meg itt kommentben!

Sok sikert és örömet a festésben!

 

Utoljára frissítve: szombat, 15 szeptember 2018 06:19

You have no rights to post comments