Hogyan készülj fel egy nagy festmény megalkotására?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ha nem is a Feszty körkép az álma mindenkinek, azért egy legalább A3-as festményt sokan szeretnének megalkotni.

Hogy ez ne járjon bosszúsággal, vászon vagy papírpocsékolással, ezért itt egy pár tanács, hogyan fogjál hozzá.

  • Rajzolj és gyakorolj! Ja, hogy ezt eddig is tudtad? Talán olvastad a Picasso sztorit, mely szerint egy öt perces rajzért brutál összeget kért, és amikor számon kérték, hogy az elvégzett idő igen horribilis óradíjat jelent, akkor válasza a több tíz éves gyakorlással töltött évek voltak.A minap a férjemmel történt egy hasonló, mikor telefonon egy netes segítséget kértek tőle. Amikor szóvá tette, hogy erre nincs szerződésük, akkor a választ már sejted is: de hát te ezt öt perc alatt megcsinálod! Hát ja. De mi van azzal a több ezer órával, több százezer forintos oktatási díjjal, rengeteg dühös, sikertelen próbálkozással, kutatómunkával, amit belefeccölt azért, hogy utána öt perc alatt elvégezze? Talán a telefon túloldalán lévő embernek is el lehetne végezni ugyanezeket a lépéseket, és akkor neki is öt perc lesz majd a megoldást megtalálni. Vagy? Vagy tiszteletben tartani, hogy amögött az öt perc mögött mennyi idő és pénz áll.
  • Készíts kisebb munkákat. A blogcikk borítóképén lévő festményt rengeteg A4-es kép előzte meg. Hívhatjuk tanulmánymunkának is, de önállóan is megállják a helyüket a képek. Ahhoz, hogy biztosan mozogjon a kezed, ne kezdj el dühöngeni, javítgatni a nagyobb méretű kép készíténél, nagyon nagy segítség egy előzetes begyakorlás.
  • Légy türelmes. A mellékelt videóban láthatod, miközben csacsogok szokásomhoz híven, hogy számtalan rétegből épül fel egy forma. Nem kell egyből az adott színt feltenni a lapra, vászonra, hanem rétegenként építsd fel a várt tónust.

  • És végül, de nem utolsó sorban: élvezd az alkotással teli időt. Legyen ez a te időd, a magadra fordított napszak. Esélyed sem lesz arra, hogy agyalj bármin, hisz a festés minden figyelmedet igényelni fogja. De soha ne bosszankodj, mérgelődj, mert nem sikerül valami. Minél töbször nekimész egy feladatnak, annál nagyobb lesz a siker, és a nagy méretű kép meghozzá a hozzáfűzött elvárást.

Festéssel teli csodás időt kívánok Neked!

Kérlek, írd meg véleményed a cikkel kapcsolatban, és lépj be az akvarell csoportomba, ahol számtalan videót, oktató fájlt tudsz megtekinteni ahhoz, hogy egy szép festményt létrehozzál.

A csoport idekattintva található.

Festőművész oldalam olaj témában idekattintva elérhető, akvarell témában pedig ezen a linken találsz meg.

Csodás alkotással teli napot kívánok:

Lami

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Az első kiadott inspirációs-festményes könyvem, teljesen ingyen.

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Tudod, mi van benne?

Egy olyan ember festményei és a hozzáírt inspiráló gondolatai, akit igyekeztek lebeszélni céljai és tervei megvalósításáról.

De ugyanez az ember megkapta mégis az élettől a legnagyobb ajándékot, melyet bárki remélhet. Ezt mondta neki egy nap egyik gyermeke: „Anya, te példakép vagy nekem! Büszke vagyok rád és irigyellek is egy kicsit, hogy ennyi támadás után is képes voltál megvalósítani álmodat!”

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon. Az egyik első kiadott könyvem felújított, kibővített változata.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Már ennyien kérték: 983 fő