Hogyan készülj fel egy nagy festmény megalkotására?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ha nem is a Feszty körkép az álma mindenkinek, azért egy legalább A3-as festményt sokan szeretnének megalkotni.

Hogy ez ne járjon bosszúsággal, vászon vagy papírpocsékolással, ezért itt egy pár tanács, hogyan fogjál hozzá.

  • Rajzolj és gyakorolj! Ja, hogy ezt eddig is tudtad? Talán olvastad a Picasso sztorit, mely szerint egy öt perces rajzért brutál összeget kért, és amikor számon kérték, hogy az elvégzett idő igen horribilis óradíjat jelent, akkor válasza a több tíz éves gyakorlással töltött évek voltak.A minap a férjemmel történt egy hasonló, mikor telefonon egy netes segítséget kértek tőle. Amikor szóvá tette, hogy erre nincs szerződésük, akkor a választ már sejted is: de hát te ezt öt perc alatt megcsinálod! Hát ja. De mi van azzal a több ezer órával, több százezer forintos oktatási díjjal, rengeteg dühös, sikertelen próbálkozással, kutatómunkával, amit belefeccölt azért, hogy utána öt perc alatt elvégezze? Talán a telefon túloldalán lévő embernek is el lehetne végezni ugyanezeket a lépéseket, és akkor neki is öt perc lesz majd a megoldást megtalálni. Vagy? Vagy tiszteletben tartani, hogy amögött az öt perc mögött mennyi idő és pénz áll.
  • Készíts kisebb munkákat. A blogcikk borítóképén lévő festményt rengeteg A4-es kép előzte meg. Hívhatjuk tanulmánymunkának is, de önállóan is megállják a helyüket a képek. Ahhoz, hogy biztosan mozogjon a kezed, ne kezdj el dühöngeni, javítgatni a nagyobb méretű kép készíténél, nagyon nagy segítség egy előzetes begyakorlás.
  • Légy türelmes. A mellékelt videóban láthatod, miközben csacsogok szokásomhoz híven, hogy számtalan rétegből épül fel egy forma. Nem kell egyből az adott színt feltenni a lapra, vászonra, hanem rétegenként építsd fel a várt tónust.

  • És végül, de nem utolsó sorban: élvezd az alkotással teli időt. Legyen ez a te időd, a magadra fordított napszak. Esélyed sem lesz arra, hogy agyalj bármin, hisz a festés minden figyelmedet igényelni fogja. De soha ne bosszankodj, mérgelődj, mert nem sikerül valami. Minél töbször nekimész egy feladatnak, annál nagyobb lesz a siker, és a nagy méretű kép meghozzá a hozzáfűzött elvárást.

Festéssel teli csodás időt kívánok Neked!

Kérlek, írd meg véleményed a cikkel kapcsolatban, és lépj be az akvarell csoportomba, ahol számtalan videót, oktató fájlt tudsz megtekinteni ahhoz, hogy egy szép festményt létrehozzál.

A csoport idekattintva található.

Festőművész oldalam olaj témában idekattintva elérhető, akvarell témában pedig ezen a linken találsz meg.

Csodás alkotással teli napot kívánok:

Lami

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top