Barion Pixel

Hogyan készülj fel egy nagy festmény megalkotására?

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Ha nem is a Feszty körkép az álma mindenkinek, azért egy legalább A3-as festményt sokan szeretnének megalkotni.Hogy ez ne járjon bosszúsággal, vászon vagy papírpocsékolással, ezért itt egy pár tanács, hogyan fogjál hozzá.
  • Rajzolj és gyakorolj! Ja, hogy ezt eddig is tudtad? Talán olvastad a Picasso sztorit, mely szerint egy öt perces rajzért brutál összeget kért, és amikor számon kérték, hogy az elvégzett idő igen horribilis óradíjat jelent, akkor válasza a több tíz éves gyakorlással töltött évek voltak.A minap a férjemmel történt egy hasonló, mikor telefonon egy netes segítséget kértek tőle. Amikor szóvá tette, hogy erre nincs szerződésük, akkor a választ már sejted is: de hát te ezt öt perc alatt megcsinálod! Hát ja. De mi van azzal a több ezer órával, több százezer forintos oktatási díjjal, rengeteg dühös, sikertelen próbálkozással, kutatómunkával, amit belefeccölt azért, hogy utána öt perc alatt elvégezze? Talán a telefon túloldalán lévő embernek is el lehetne végezni ugyanezeket a lépéseket, és akkor neki is öt perc lesz majd a megoldást megtalálni. Vagy? Vagy tiszteletben tartani, hogy amögött az öt perc mögött mennyi idő és pénz áll.
  • Készíts kisebb munkákat. A blogcikk borítóképén lévő festményt rengeteg A4-es kép előzte meg. Hívhatjuk tanulmánymunkának is, de önállóan is megállják a helyüket a képek. Ahhoz, hogy biztosan mozogjon a kezed, ne kezdj el dühöngeni, javítgatni a nagyobb méretű kép készíténél, nagyon nagy segítség egy előzetes begyakorlás.
  • Légy türelmes. A mellékelt videóban láthatod, miközben csacsogok szokásomhoz híven, hogy számtalan rétegből épül fel egy forma. Nem kell egyből az adott színt feltenni a lapra, vászonra, hanem rétegenként építsd fel a várt tónust.
  • És végül, de nem utolsó sorban: élvezd az alkotással teli időt. Legyen ez a te időd, a magadra fordított napszak. Esélyed sem lesz arra, hogy agyalj bármin, hisz a festés minden figyelmedet igényelni fogja. De soha ne bosszankodj, mérgelődj, mert nem sikerül valami. Minél töbször nekimész egy feladatnak, annál nagyobb lesz a siker, és a nagy méretű kép meghozzá a hozzáfűzött elvárást.
Festéssel teli csodás időt kívánok Neked! Kérlek, írd meg véleményed a cikkel kapcsolatban, és lépj be az akvarell csoportomba, ahol számtalan videót, oktató fájlt tudsz megtekinteni ahhoz, hogy egy szép festményt létrehozzál. A csoport idekattintva található. Festőművész oldalam olaj témában idekattintva elérhető, akvarell témában pedig ezen a linken találsz meg. Amennyiben még többet szeretnél megtudni az akvarellről kattints ide, és olvasd el ezt az átfogó bejegyzésem róla.Ha pedig szeretnél valósághűen, realisztikusan megtanulni festeni akvarellel, iratkozz be az online iskolámba erre a linkre kattintva olvashatsz róla.Csodás alkotással teli napot kívánok:Lami
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Ezek is érdekelhetnek:

Szeretnék küldeni neked egy ajándékot

Kérlek, fogadd el

Lami - Ne félj élni! második, bővített kiadás

Na, most, hogy végignézted festményeim, már érted, miről beszélek, mikor azt mondom, a képi világom maga egy inspirációs csomag :)

Látod, nem vicceltem, hisz én is ezek között a képek közt élek, még ha cserélődnek is folyamatosan.

Kérlek add meg email címed, és ingyen máris küldöm neked ezt a színes, letölthető kiadványt a szebb, az igazán teljes életért, hisz örömmel osztom meg veled azokat a gondolatokat, melyek engem is nap mint nap továbbvisznek utamon.

Add meg email címed, és máris küldöm neked ezt az ingyenes ebookot

Scroll to Top